Naslovna Srbija Misteriozni razbojnici, ipak nisu pucali

Misteriozni razbojnici, ipak nisu pucali

0

NASTAVLjA se policijska potraga za tri nepoznata, naoružana lica, maskirana fantomkama koja su u petak vozeći velikom brzinom automobilom sletela s regionalnog puta Rakelići – Marićka kod Prijedora.
Nakon sletanja, naoružane osobe su zapalile vozilo i pobegle u nepoznatom pravcu.
Od tada policajci „češljaju“ okolne šume i sela.
Angažovani su bili i „specijalci“ i helikopteri.
Međutim, razbojnici još nisu pronađeni.
Policijskom istragom utvrđeno je da tri naoružana, maskirana razbojnika nisu pucala na radnike koji su se popravljajući put zatekli na mestu njihovog sletanja automobilom, kao što se u subotu pominjalo.
Radnici su pomislili da je reč o saobraćajnoj nesreći i krenuli da im priteknu u pomoć.
Međutim, kada su videli tri naoružana lica, počeli su da beže.
Prema rečima portparolke CJB Prijedor, Marije Matić, na osnovu tragova koji su pronađeni na licu mesta i izjava svedoka, policijski službenici su utvrdili da nije bilo pucanja iz vatrenog oružja. – Utvrđeno je da je više prasaka, koji su pomenuti, nastalo od dinamičnog sagorevanja zapaljenog putničkog automobila.
Na užem i širem mestu događaja i dalje se nalaze policijski službenici koji preduzimaju druge mere i radnje s ciljem pronalaženja aktera ovog događaja – izjavila je Matićeva.
Kako saznajemo, čule su se eksplozije stakla i guma zapaljenog automobila, koje su ličile na pucnjavu, a na licu mesta nisu pronađene čaure.
Meštani Rakelića još uvek su uznemireni ovim događajem.
Kažu, spavalo se „s jednim otvorenim okom“. – Ja sam se zatekao ovde u dvoritštu svoje kuće kada se to desilo. Čuo sam da se nešto dogodilo, ali sam ugledao momka sa puškom, video da nešto gori, pa sam pobegao.
Posle je došla policija, odmah se sve smirilo, a šta je to bilo i ko su oni, niko ne zna – kaže meštanin Rakelića, Vojo Aleksić.

NIŠTA NIJE OROBLjENO PRIČALO se u petak da su naoružani razbojnici bežali s opljačkanim plenom.
Međutim, na području koje operativno pokriva Centar javne bezbednosti Prijedor i policija Unsko-sanskog kantona u Federaciji BiH, nema registrovanih razbojništava koja se mogu dovesti u vezu sa ovim slučajem.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version