BEOGRAD – Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) i mandatar za sastav nove Vlade Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će pokrajinska i republička skupština biti formirane početkom juna, a da je realno očekivati da formiranje nove Vlade bude završeno do 16. juna.

Obraćajući se novinarima nakon sednice Predsedništva SNS-a, Vučić je kazao da će SNS u sredu, 1. juna, početi razgovore o formiranju Vlade s drugim partijama „koje žele da razgovaraju“.“Razgovaraćemo sa svima koji žele da razgovaraju, ali to ne znači da će svi ući u Vladu. Želimo da čujemo šta su njihove ideje, ako ih imaju“, rekao je Vučić.

Kako je rekao, Skupština Vojvodine biće formirana 2. juna, dok će novi saziv Skupštine Srbije biti konstituisan 3. ili 4. juna.

Predsednik Srpske napredne stranke najavio je i „velike kadrovske promene“ u SNS-u dodajući da će svi potpredsednici partije, o kojima će se odlučivati na sutrašnjoj Skupštini naprednjaka, biti „novi, mladi ljudi“.
Vučić je novinarima nakon sednice Predsedništva SNS-a rekao da će dosadašnji potpredsednici stranke nastaviti rad u izvršnoj vlasti. „Razlikujemo se od svih ostalih jer i kad pobeđujemo najubedljivije u Evropi, imamo dovoljno snage da sebe menjamo da bi Srbija išla napred ali i da bi pobeđivali u budućnosti.
Mi uvek želimo da poboljšavamo intenzitet svog rada i zato pripremamo novu generaciju mladih koji će sa iskusnim ljudima doneti još eće promene u SNS-u“, kazao je Vučić u sedištu stranke u Beogradu.
On je dodao da će u narednom periodu biti uspostavljeni „neuporedivo čvršći i jasniji“ mehanizmi kontrole rada funkcionera SNS-a u lokalnim sredinama. „Ja sam veoma zadovoljan radom i akivnostima velikog broja potpredsednika i funkcionera ali radom nekih i nisam, posebno na lokalnom nivou.
Biće kontrole ljudi u lokalnim sredinama u narednom periodu, zato ću i ići u te sredine da direktno razgovaram sa građanima“, kazao je predsednik naprednjaka.

Govoreći o jučerašnjoj poseti Moskvi, Vučić je kazao da je sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom razgovarao o saradnji dve države a ne o partijskim stvarima. „Putin bukvalno nije pomenuo nijednu političku partiju osim one koju ja vodim.
Pričali smo o saradnji Srbije i Rusije a ne o partijskim stvarima.
Veoma poštujem predsednika Putina kao što poštujem i ideje sa druge strane ali o sastavu vlade odlučujem ja“, kazao je Vučić.

Ostavi poruku