Naslovna Svijet Putin stigao u Atinu

Putin stigao u Atinu

0

ATINA – Ruski predsednik Vladimir Putin doputovao je danas u Atinu, u prvu posetu nekoj evropskoj zemlji ove godine, a sutra će posetiti Svetu Goru gde će sa ruskim patrijarhom Kirilom obeležiti 1.000 godina prisustva ruskih mohana na Atosu.
Putin će tokom dvodnevne posete Grčkoj razgovarati s predsednikom Prokopisom Pavlopulosom i s premijerom Aleksisom Ciprasom o energetskoj saradnji i ruskim investicijama.
Posetu ruskog predsednika obezbeđivaće više od 2.500 policajaca, a centralne ulice Atine biće zatvorene za motocikliste i javni prevoz.
Atina želi da održi prijateljske veze s Rusijom, uprkos učestvovanju u sankcijama EU protiv Rusije i projektu gasovoda koji bi bio konkurentan ruskoj ponudi, navodi agencija AP.
Ruskog predsednika na aerodromu je dočekao grčki ministar odbrane Panos Kamenos, dok su vojni avioni F-16 preletali nebo u okviru ceremonije dobrodošlice.
Tokom posete Grčkoj Putin se sastaće s najvišim grčkim zvaničnicima, a u subotu putuje u Solun, gde će ga dočekati ministar spoljnih poslova Nikos Kocijas.
Putin će u subotu posetiti i manastir Svetog Pantelejmona na Svetoj Gori.
Vlasti u Atini nadaju se da bi Putinova poseta mogla da poveća broj ruskih turista na grčkim plažama, gdee ih je prošle godine bilo manje nego ranije.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version