PREMIJERA Srbije, koji sa ključnim ministrima planira da boravi nedelju dana u Nišu, dočekaće vojnički pasulj, po svemu sudeći u kasarni „Knjaz Mihailo“.
Aleksandar Vučić je najavio promene u načinu funkcionisanja Vlade, a jedna od njih je boravak po nedelju dana u nekom od gradova Srbije a u Nišu bi, zbog manjih troškova, spavao u kasarni. „Knjaz Mihailo“ se nalazi na početku niškog naselja Pantelej i ima sve uslove za nesmetano obavljanje dnevnih aktivnosti premijera.
Smeštaj, kao i u ostalim vojnim objektima u Srbiji, nije kao hotelski ali u ovoj niškoj kasarni postoje takozvane prolazne sobe, namenjene upravo za noćenje gostiju.
U restoranu se serviraju obroci na koje vojnici nemaju primedbi, a tokom sedmodnevnog boravka u Nišu Vučić će se sigurno prisetiti i svojih vojničkih dana, dok ruča u menzi.
Za sastanke i prijem građana, sa kojima bi premijer razgovarao, postoji Multimedija centar. – Za vreme međunarodne vojnomedicinske vežbe „Medkjur 09“, u ovoj kasarni su boravili predstavnici Albanije, Jermenije, Azerbejdžana, BiH, Hrvatske, Nemačke, Gruzije, Makedonije, Moldavije, Crne Gore, Norveške, Ukrajine i SAD – kaže naš sagovornik iz VS. – Svi su bili zadovoljni smeštajem i ishranom.
Verujemo da će tako biti i kada nam dođe premijer.

TRADICIJA GVOZDENOG PUKA U OVOJ niškoj kasarni smeštena je i komanda Treće brigade kopnene vojske, koja sa ponosom nastavlja tradiciju čuvenog Drugog pešadijskoj puka „Knjaz Mihailo“ koji je zbog energičnosti, siline i neprobojnosti odbrane, od protivnika dobio epitet „gvozdeni“.

Ostavi poruku