NAJVIŠI funkcioneri SNS koji dobiju ministarske i ostale jake državne funkcije u budućoj podeli karata, najverovatnije će ostati bez visokih pozicija u stranci – saznaju „Novosti.
Tako bi na subotnjoj izbornoj skuštini naprednjaka, poziciju potpredsednika stranke koju sada drže, mogli da izgube Zorana Mihajlović, Nebojša Stefanović, Igor Mirović, Goran Knežević i Nikola Selaković.
Očekuje se, naime, da oni zauzmu visoke funkcije u republičkoj i pokrajinskoj vladi, ali i u državnom parlamentu.
Peti potpredsednik Bratislav Gašić, prema našim informacijama, trebalo bi da postane prvi stranački operativac na poziciji predsednika Izvršnog odbora.
Dosadašnji šef Izvršnog odbora Radomir Nikolić, navodno, mogao bi na predlog predsednika stranke Aleksandra Vučića da postane potpredsednik SNS, a na tom mestu su viđene i „sveže snage“ Marija Obradović, Miloš Vučević i Milenko Jovanov.
Funkcioneri SNS ne žele da pričaju o kadrovskim rokadama dok se ne završi skupština, ali načelno pružaju podršku promenama koje planira Vučić. – Podržavam ideju da visoki državni funkcioneri ustupe stranačke funkcije kadrovima koji donose novu energiju i snagu, kao i ljudima koji nisu angažovani na odgovornim državnim položajima – kaže za „Novosti“ Goran Knežević.
Zorana Mihajlović ističe da će promena u vrhu SNS sigurno biti: – Na Predsedništvu, koje prethodi skupštini stranke, razgovaraćemo kako će izgledati rukovodstvo.
Neophodno je da se podele državne i partijske funkcije.
Ne možete istinski da se bavite i partijskim poslom i državom.
Nikola Selaković daje punu podršku inicijativi lidera Vučića, da se izvrši kadrovska obnova SNS. – Na taj način ćemo pokazati da smo stranka kojoj je na prvom mestu stalo do Srbije i do doslednog sprovođenja naše politike.
Stranka mora da živi, a to znači da u njoj mora da bude više mladih, obrazovanih i energičnih ljudi, koji će obavljajući ozbiljne stranačke funkcije doprineti njenom jačanju, a time i suštinskim promenama i modernizovanju srpskog društva.
JEDNOGLASNO ZA LIDERA SVI odbori SNS podržavaju da Aleksandar Vučić u subotu bude ponovo izabran za lidera stranke i on ni na ovoj skupštini neće imati protivkandidata.
Očekuje se da podrška njegovom reizboru bude jednoglasna.

Ostavi poruku