VAŠINGTON – Interna istraga američke vlade utvrdila je danas da je Hilari Klinton prekršila uputstva za bezbednost na internetu tako što je koristila privatni server i privatne elektronske pošte dok je bila državna sekretarka, javila je agencija Frans pres ocenjujući da ta kritika dolazi u nezgodnom trenutku za Klintonovu koja je u trci za Belu kuću.

U izveštaju odseka Stejt departmenta navodi se da su registrovane „sistematske greške u sistemu komunikacije i elektronske pošte“ dok je Klintonva bila šefica diplomatije od 2009. do 2013. godine.

List Njujork tajms otkrio je martu da je Hilari Klinton koristila svoju privatnu elektronsku poštu za poslovnu komunikaciju dok je bila u Stejt departmentu, čime je prekršen savezni zakon.

Tokom četiri godine na funkciji šefice američke diplomatije, Hilari Klinton nije nijednom koristila elektronsku poštu američke savezne vlade, već lični i-mejl koji je manje zaštićen i više podložan hakerskom napadu.

Klintonova je od tada izložena napadima i kritikama, što ugrožava njenu kampanju za predstojeće predsedničke izbore u SAD.

Ostavi poruku