TELO petnaestogodišnje veslačice Katarine K., u utorak oko 11 časova, isplivalo je iz Dunava, nekoliko stotina metara nizvodno od gradilišta novog Žeželjevog mosta u Novom Sadu.
Ona je u vodama velike reke nestala pre tačno 16 dana, na treningu Veslačkog kluba „Danubius 1885“ čiji je bila član. – Sa platforme na kojoj smo radili primetili smo telo u plavo-crnom veslačkom kombinezonu – kaže jedan od radnika na gradilištu mosta. – Plutalo je po površini reke, nešto bliže levoj, bačkoj obali.
Odmah smo, naravno, pozvali policiju koja je stigla za nekoliko minuta.
S obzirom na to da je matica reke tu veoma jaka, telo je prebačeno u kanal DTD, gde se uliva u Dunav.
Policija je obavila uviđaj, a potom je Katarinino beživotno telo prevezeno na novosadski Institut za sudsku medicinu gde će biti obavljena obdukcija.
U međuvremenu su članovi porodice identifikovali tragično nastradalu devojčicu.
Na telu, prema nezvaničnim informacijama, nije bilo tragova bilo kakvih povreda.
Mesto na kojem je otkrivena se nalazi oko pet kilometara od lokacije gde je nesrećna devojčica poslednji put viđena živa.
Ona se udavila u subotu, 7. maja, nešto pre 11 časova, na treningu veslača kluba „Danubius 1885“.
Katarina je tada svojim skifom jednosedom ušla u prostor između dve barže, ukotvljene otprilike 150 metara od leve obale Dunava.
S obzirom na to da im je bila okrenuta leđima, verovatno ih nije videla.
Tu je reka jednostavno progutala i nju, i njen čamac. Čamac je, inače, pronađen tog istog dana, otprilike dva kilometra nizvodno od mesta nesreće, a ni na njemu nije bilo nikakvih oštećenja. KLUB U ŽALOSTI TUGA koja je pre 16 dana okovala porodicu nesrećne devojčice i njen klub koji ima oko 180 članova, pretvorila se u bolni muk. – Svima je izuzetno teško.
Svi smo je voleli, ali je najteže njenoj porodici – bilo je sve što je uspeo da kaže predsednik „Danubiusa 1885“ Željko Pantović.

Ostavi poruku