NIJE prvi put da se izjave nas srpskih predstavnika u institucijama konstruišu u negativnom kontestu ili onako kako nekome odgovara.
Zato ću sve što imam reći premijeru Isi Mustafi kad se budemo sastali.
Ovako Ljubomir Marić, ministar lokalne samourave u prištinskoj vladi i koordinator tima za izradu ZSO, komentariše prozivke koje stižu od premijera Ise Mustafe. * Mustafa vam je zamerio što ste kritikovali prijem Kosova u UEFA i FIFA, kao i to što koristite termin Kosovo i Metohija… – Svestan sam da se svaka izgovorena reč može pogrešno protumačiti i zato ne želim da se pravdam ili polemišem u medijima o svojim izjavama ili onim upućenim na moj račun. * Zašto se ovoliko dugo čeka na for­miranje ZSO? – Stav Srpske liste jeste da ZSO treba formirati u skladu sa sporazumima iz Brisela, ali i kosovsko zakonodavstvo mora da stvori osnov.
To znači da se donese odluka Vlade Kosova i da je potvrdi Ustavni sud. * Ima li naznaka da će se uskoro rešiti problem oko budžeta opštinama sa srpskom većinom, pre svega na severu Kosmeta? – Po pitanju problema budžeta, odnosno nezavršenih projekata koji su finansirani iz kosovskog budžeta na severu Kosova, već smo imali nekoliko sastanaka sa premijerom Mustafom i ministrom finansija Avdulahom Hotijem.
Pronađeno je rešenje po kojem će se nedostaci pokriti rebalansom, ali se radi na tome da se pitanje budžeta reguliše trajno.

Ostavi poruku