Broj stradalih u erupciji vulkana na zapadu Indonezije povećan je na šest, pošto su spacioci našli tela još tri osobe, saopštila je danas Nacionalna služba za upravljanje prirodnim katastrofama. Planina Sinabung u provinciji Severna Sumatra izbacila je u subotu vulkanski pepeo u visinu od oko tri kilometra, a pepeo je padao niz obronke udaljene i do 4,5 kilometara. Žrtve su radile na svojim farmama u selu Gamber, udaljenom oko četiri kilometara od padine.
Na video snimcima mogu se videti mrtve domaće životinje prekrivene prašinom. Vojnici, policija i spasioci iz službi za prirodne katastrofe, zajedno s volonterima i seljanima, učestvuju u potrazi za mogućim žrtvama. Planina visine 2.600 metara u distriktu Karo bila je vekovima u stanju mirovanja pre aktiviranja u avgustu 2010. godine, kada su poginule dve osobe, a 30.000 ljudi je bilo primorano da pobegne.
U erupciji vulkana Sinabung u februaru 2014. godine poginulo je 16 osoba. Planina Sinabung je medju 120 aktivnih vulkana u Indoneziji, u kojoj su erupcije i zemljtoresi česti jer se nalazi na području takozvanog „Pacifičkog vatrenog prstena“.

Ostavi poruku