Naslovna Svijet Dim u avionu nekoliko minuta pre gubitka signala?

Dim u avionu nekoliko minuta pre gubitka signala?

0

Prema nezvaničnim podacima bilo je uzbune zbog dima u avionu egipatske avio kompanije pre nego što se srušio u Mediteranu, prenosi Bi-Bi-Si. Kako navode, dim je primećen u toaletu i u elektrici aviona samo nekoliko minuta pre nego što se izgubio signal. Avion na letu MS804 na ruti od Pariza za Kairo srušio se u Mediteranskom moru sa 66 ljudi u njemu. Da je u avionu pre pada bilo dima navodi sajt “Aviation Herald” koji se bavi avioindustrijom, navodi Bi-Bi-Si.
Oni tvrde da su sa tri nezavisna izvora kroz sistem za komunikaciju aviona (ACARS) primili podatke o dimu. Ističe se da je sistem u 02:26 po lokalnom vremenu pokazao da je u toaletu Erbusa A320 bilo dima.
Minut kasnije oglasio se alarm zbog dima. Poslednja poruka ACARS sistema bila je u 02:29, navode na tom sajtu, a avion je nestao sa radara u 02:33. ACARS se koristi tako što redovno skida podatke o letu aviokompaniji koja rukovodi avionom. Filip Baum, urednik časopisa koji se bavi bezbednosti aviona rekao je za Bi-Bi-Si da tehničke greške ne mogu da se otpišu kao uzrok nesreće. “Bilo je podataka o dimu u toaletu aviona i za tri minuta sistemi aviona su se ugasili tako da, znate, to ukazuje da verovatno nije reč o otmici, da nije bilo borbe u kokpitu, već da se nešto zapalilo na avionu”, navodi Baum. Kako kaže, da li je bio požar, pregorelo kolo ili da li je bomba eksplodirala, ne znamo. Grčka avio kompanija pokazala je ranije da je Erbus A320 napravio dva oštra skretanja pre nego što je pao u more.
Delovi aviona i delovi tela pronađeni su u petak, navode grčki i egipatski zvaničnici ističu. Takođe, pronađena su i neka sedišta i prtljag.(B92)

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version