KAIRO – Egipatski spasioci su ugledali deo tela, dva sedišta i kofere u Sredozemnom moru tokom potrage za srušenim avionom Idžiptera, izjavio je danas grčki ministar odbrane Panos Kamenos.
On je rekao da su egipatske vlasti o ovom obavestile grčke zvaničnike.
Delovi olupine, stvari i deo tela nalaze se malo južnije od mesta na kojem je poslednji put primećen avion na radaru i severnije od mesta na kojem su juče pronađena dva narandžasta predmeta za koje nije potvrđeno da potiču s aviona Idžiptera. Egipat je ranije danas izrazio duboko žaljenje zbog smrti 66 putnika i članova posade aviona kompanije Idžipter. Egipatska vojska saopštila je da je pronašla olupinu aviona i lične stvari putnika oko 300 kilometara severno od Aleksandrije.
Zvaničnici aerodroma u Kairu izjavili su da će istražitelji analizirati sve stvari i delove letelice pronađene u moru.
U istrazi će se egipatskim istražiteljima pridružiti francuski i britanski stručnjaci.

Avion Erbas A320, u kojem je bilo 66 putnuka i članova posade, nestao je u četvrtak ujutro na liniji od Pariza do Kaira.

Grčke vlasti su objavile da je mlaznjak napravio niz izuzetno naglih zaokreta pre pada u more.

Egipat je saopštio da je verovatnije da su teroristi oborili avion nego da je u pitanju tehnička greška.
ERO: NEMA INDIKACIJA O UZROKU PADA AVIONA Francuski ministar spoljih poslova Žan-Mark Ero izjavio je danas da nema apsolutno nikakvih indikacija o uzroku pada aviona na letu iz Pariza u Kairo.
Ero je za televiziju Frans 2 rekao da će danas u Parizu primiti porodice putnika „s ciljem da se potpuno transparentno pruži maksimum informacija“ o nestanku aviona kompanije Idžipter. „Sve pretpostavke su analizirane, apsolutno nemamo nijednu indikaciju o uzrocima pada aviona“, rekao je Ero.

Egyptian army says it has found debris from missing EgyptAir Flight MS804 https://t.co/mpJzTpTEfj— TIME.com (@TIME) May 20, 2016

Ostavi poruku