TENZIJE u Demokratskoj stranci oko izbora za novo partijsko rukovodstvo u četvrtak je pokušao da pomiri potpredsednik DS Goran Ješić, koji je stranačkim kolegama izneo predlog da se napravi dogovor o jednom kandidatu za predsednika, a da to ne budu ni Bojan Pajtić ni Dragan Šutanovac. – Oni bi mogli da zauzmu potpredsedničke funkcije.
Takođe, mogao bi se pronaći način da Šutanovac ponovo bude u parlamentu.
A na čelo stranke da izaberemo nekoga ko je dugo u DS, poznaje stranačku infrastrukturu i nikada nije obavljao izvršnu funkciju – kaže Ješić za „Novosti“.
On kaže da je ovakvu ideju podržalo mnogo ljudi iz DS, koji smatraju da se ne sme zaboraviti da je stranka u kampanji dobila podršku velikog broja uglednih javnih ličnosti, koje od nje očekuju da se bave ključnim problemima, a ne unutarstranačkim problemima.
Termin stranačkih izbora i održavanje sednice GO 28. maja, bili su teme sednice Predsedništva DS.
Pajtiću je u četvrtak dostavljen spisak od više od 90 odbora koji traže da se izbori za novo rukovodstvo održe najkasnije do kraja juna.
Struju koja se zalaže za što skorije izbore predvodi Šutanovac, koji planira da uđe u trku za predsedničku poziciju.
Aktuelni lider demokrata, s druge strane, zalaže se da glasanje, i to neposredno, bude organizovano na jesen. VOJVODINA NA pitanje da li je tačno da ima ambicije da uđe u trku za predsednika Pokrajinskog odbora, Ješić kaže da će se za jednu funkciju sigurno kandidovati, a za koju, zavisiće od dogovora u okviru DS.
On dodaje da bi izbori za lokalne i pokrajinske funkcionere trebalo da se održe prve nedelje septembra.

Ostavi poruku