Samo prisebnost vozača spasila je danas putnike autobusa gradskog saobraćaja u Vroclavu na zapadu Poljske pošto je zaustavio autobus i hitro iz njega izneo bombu domaće izrade koja je odmah posle toga eksplodirala i lakše povredila jednu ženu.“Jedan od putnika gradskog autobusa upozorio je vozača da je u autobusu sumnjiv lonacu najlon kesi.
Vozač je zaustavio autobus da iznese sumnjivi predmet i obavesti dispečera.
U trenutku kada se vraćao u autobus bomba je eksplodirala“, kazala jeza Gazetu viborču portparolka gradskog saobraćajanog preduzeća u Vroclavu Agnješka Koženjovska.

Bomba domaće izrade, napravljena od lonca i sitnih metalnih komada ranila je lakšejednu stariju prolaznicu koja je sa površinskim povredama prevezena u bolnicu.“Eksplodirala je mešavina hemijskih materija i komadića metala.
Bomba je bila u loncu u najlon kesi.
Tragamo ko ga je ostavio u autobusu.
Saslušavamo svedoke“, kazao jePavel Petrikovski iz lokalne policije.

Poljska se poslednjih godina navikla na dojave o bombama u ministarstvima, institucijamai na aerodromima, ali sve su bez izuzetka bile lažne.
Ovo je prvi put da neko, bez dojaveostavi pravu bombu domaće izrade u gradskom prevozu.

Da vozač nije reagovao tako hitro i bomba napravljena od ekspres lonca eksplodirala uautobusu tokom vožnje povređenih i to ozbijnije bilo bi daleko više, konstatovala je policija.

Ostavi poruku