VLASNIK požarevačkog restorana „Kristal“ Živislav Matić (48) iz Kasidola podneo je krivične prijave protiv sveštenika Stefana Nešića (37) iz Ostrova i privatnika Milana Stevanovića (45) iz Kostolca, jer tvrdi da su ga tukli za vreme proslave u njegovom restoranu.
Incident se dogodio 12. maja, dok je FK „Rudar“ iz Kostolca u Matićevom ugostiteljskom objektu proslavljao slavu Sveti Vasilije Ostroški. – Sveštenik je malo više popio, pa je počeo da viče i psuje i da pravi nered.
Na kraju je polio vodom konobara, pa su bili pokvašeni i neki gosti za stolom – kaže Matić.
Vlasnik „Kristala“, koji je invalid jer nema desnu ruku, tvrdi da je u više navrata smirivao sveštenika.
Na kraju su ga Nešić i Stevanović zajedno napali. – Njih dvojica su počeli da me udaraju po glavi i telu.
Još neki su im se pridružili, pa sam pao na pod – kaže Matić, kome su lekari konstatovali lake telesne povrede. – Pošto su me gosti odbranili, pozvao sam policiju i Hitnu pomoć, koja me je odvezla u bolnicu, da mi se saniraju povrede.
Optužbe na svoj račun Stefan Nešić kategorički je demantovao. – Matića nisam ni verbalno, a kamoli fizički napao.
On je taj koji je sve vreme provocirao i psovao crkvu i moje roditelje, ali ja na to nisam reagovao, jer je moja obaveza da mirotvorno reagujem – kaže sveštenik. – Potičem iz svešteničke porodice, i brat mi je sveštenik.
U Ostrovu sam 10 godina i nikad do sada nisam imao nijednu mrlju u svom radu, tako da preko ovakvih lažnih optužbi ne mogu da pređem.

Stefan Nešić On najavljuje da će protiv Matića preduzeti sva pravna sredstva, jer optužbama narušava njegov ugled, ali i ugled crkve.
Matićeve optužbe demantovao je i Milan Stevanović, koji tvrdi da je vlasnik restorana „u dva navrata uznemiravao goste, vikao i psovao popa i crkvu“. – Ja sam ga zamolio nakon prvog puta da se smiri i on je to učinio – rekao je Milan. – Međutim, kasnije je ponovo krenuo, pa sam ja zajedno sa još nekim gostima ustao da idemo kući.
Nikakvog fizičkog obračuna nije bilo.
Za ove svoje tvrdnje imam mnogobrojne svedoke, a potvrdiće ih i snimak sa nadzorne kamere u restoranu. NASILNIČKO PONAŠANjE IZ policije se nisu zvanično oglašavali povodom ovog incidenta, samo su nam usmeno potvrdili podnošenje krivične prijave. – Protiv Stefana Nešića i Milana Stevanovića policija je, u konsultaciji sa Osnovnim javnim tužilaštvom, podnela krivične prijave zbog nasilničkog ponašanja – rekla je Jasmina Tišma, portparol Policijske uprave Požarevac.

Ostavi poruku