Naslovna Srbija Radikali beže samo od Tadića

Radikali beže samo od Tadića

0

SAMO Pajtićeve demokrate „tvrdo“ zabranjuju svojim lokalnim funkcionerima da sklapaju koalicije sa SNS i to pod pretnjom raspuštanja odbora ako se ogluše o to pravilo.
Zato su na opštinskom nivou mogući i „nemogući“ savezi, što se videlo prošle nedelje i u Starom gradu gde je DS formirao vlast i uz pomoć radikala.
Lider SNS Aleksandar Vučić kaže da nije srećan što je njegova stranka sklopila koaliciju u Petrovcu na Mlavi sa DS, ali da se ne može ljudima zabranjivati da se udružuju na lokalu.
Vojislav Šešelj odborima daje slobodu, uz sugestiju da ne sarađuju sa SDS Borisa Tadića jer je, kako kaže lider SRS, on isporučio Hagu Mladića, Karadžića, Župljanina, Hadžića… – Na sednici Starog grada kad se formirala vlast nije bio odbornik SDS već samo LDP – odgovorio nam je Šešelj na našu opasku da su u toj opštini prekršili princip.
Sanda Rašković Ivić kaže za „Novosti“ da su i oni prepustili odborima DSS da odlučuju o koalicijama: – Naravno, ne možemo na Savskom vencu ići sa SNS jer su tu noćni „fantomi“ rušili objekte.
Boško Obradović, lider Dveri poručuje da je njima za koalicije na svim nivoima bitna politika, a ne stranke sa kojima razgovaraju. DAČIĆ DAJE PEČAT NI socijalisti ne zabranjuju odborima da sami odlučuju. – Imamo propisan partijski protokol za davanje saglasnosti za lokalne koalicije.
Ako nemaju taj stranački pečat, koalicije na lokalnom nivou ne mogu da imaju legitimitet u ime SPS i podložne su naknadnoj reviziji – rekla nam je Dijana Vukomanović, potpredsednica SPS.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version