Naslovna Svijet Na protestima u državi Vašington uhapšene 52 osobe

Na protestima u državi Vašington uhapšene 52 osobe

0

Policija je rasterala danas aktiviste koji su tokom protesta protiv upotrebe fosilnih goriva blokirali železničku prugu u američkoj državi Vašingtonu i uhapsile 52 osobe, javila je agencija Asošijejted pres.

Protiv uhapšenih biće pokrenut postupak zbog nezakonitog ulaska na tuđe zemljište i ometanje poseda, a jedna od privedenih osoba tereti se i za opiranje hapšenju i ometanje policije u vršenju dužnosti.

Portparolka demonstranata Emili Džonston rekla je da će protesti u gradu Anakortesu, udaljenom 112 kilometara od Sijetla, biti nastavljeni, ali da učesnici neće više blokirati železnički saobraćaj.

Oko 150 demonstranata provelo je noć u šatorima i vrećama za spavanje postavljenim na železničku prugu u blizini dve naftne rafinerije kompanija Šel i Tesoro, rekao je portparol američkih železnica Gas Melonas.

On je dodao da je većina aktivista na zahtev vlasti uklonila šatore i napustila oblast oko Anakortesa.Železnički saobraćaj od petka je zatvoren zbog demonstracija i ponovo će biti uspostavljen danas, naveo je Melonas.

Aktivisti su blokirali naftni protok rafinerija i zahtevali akciju u borbi protiv klimatskih promena i prekid upotrebe fosilnih goriva kao što su nafta i ugalj.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version