Naslovna Srbija Jovanović: Ne nudim se Vučiću za Vladu, ali razgovaraću sa njim

Jovanović: Ne nudim se Vučiću za Vladu, ali razgovaraću sa njim

0

Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je da se ne nudi premijeru Aleksandru Vučiću, da bude deo nove Vlade, ali da će razgovarati sa njim ukoliko ga bude pozvao na konsultacije.“Naravno da ću razgovarati sa nekim ko je dobio 50 odsto glasova, vrlo ozbiljno, oko onog što svako od nas treba da uradi u okviru posla kojim se bavi.
Mi se razlikujemo u odnosu prema Srbiji“, rekao je Jovanović u intervjuu listu Blic.

Rekao je da smatra da mu je obaveza je da ojača evropsku orijentaciju Srbije, da konkretizuje novu regionalnu politiku i nađe odgovor na nesporazum Srbije i Hrvatske.

Jovanović smatra da prve stvari koje bi nova vlada trebalo da uradi, jesu da oslobodi društvo straha, da demokratizuje medije i pokaže Evropi da je Srbija ozbiljna, moderna država koja sama rešava svoje probleme.

Govoreći o opoziciji, kazao je da on LDP-a ne vidi „u koloni“ s pokretom Saše Radulovića „Dosta je bilo“ koji „nema politiku“, niti vidi LDP s Demokratskom strankom (DS), koja je, kako smatra, još jednom donela pogrešnu odluku.“Mogli smo na izbore da izađemo kao jaka i relevantna lista, koja u kampanji može da izazove Vučića i ne skreće sa sebe pažnju hejtovanjem svega.
Kao lista koja bi štitila medije, a ne tražila od njih da se bori za nju“, rekao je Jovanović.

On je rekao da nije Aleksandar Vučić napravio tabloide, već DS.“Oni (DS) su Brontosaurus koji pase, a Vučić je Ti-reks koji jede meso.
Mogli smo iz izbora da izađemo sa 15 odsto i da to bude osnova za dalje integrisanje, umesto toga svako je završio na margini“, rekao je Jovanović.

Upitan o tome što ga koalicioni partner, Boris Tadić, „proziva“ da on – Jovanović i Nenad Čanak moraju da se javno izjasne da li hoće da sarađuju sa Vučićem, lider LDP je kazao da je to neodgovorno, besmisleno i neiskreno.

Kako kaže, nakon toga nije razgovarao s Tadićem, ali smatra da su te izjave „deo dijagnoze, ne politike“.“Prvo treba da pokupimo čaure, pa tek onda da razgovaramo.
Nisam bio u koaliciji sa Nikolićem i Vučićem.
Ne vidim smisao da LDP svoju šansu traži u tom minskom polju koje ćemo svakog dana postavljati pred Vučića kako bi se on detonirao“, smatra Jovanović.

Ocenjujući rezultate izbora, Jovanović je rekao da nije zadovoljan izbornim rezultatom, jer „smo iz izbora izašli kao podeljeno društvo“, nesposobno da odgovori na pitanje šta Srbija hoće i kako namerava to da ostvari.

Lider LDP je zaključio da je njegov posao da od LDP napravi jaku građansku stranku koja će biti konkurentna Vučiću i koja će na narednim izborima uraditi ono što nije mogla na ovim.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version