ONO čega smo dužni svi da se setimo, ali i da javno o tome progovorimo je to da je Republika Srpska nastala u strašnom vremenu, da je plaćena životima najboljih među nama i da samim tim ona za sve nas Srbe ima sakralnu vrednost.
Iz tog razloga bi trebalo da se apeluje na savest svih političara u RS, ali i u Srbiji i da se ukaže na nužnu potrebu očuvanja nacionalnog jedinstva.
Pogotovo da se ukaže na činjenicu da nijedan pojedinac nije važniji od Republike Srpske.
Ne treba zatvarati oči pred činjenicom da je vlast RS odgovorna za tešku ekonomsku i socijalnu situaciju, kao što ne treba prećutati ni to da je strani faktor umešao prste u deo opozicije i da vešto pokušava da ekonomski i socijalni moment iskoristi kako bi destabilizovao prilike u Srpskoj.
Imajući to u vidu, dužnost nam je da zbijemo redove i da svi damo sve od sebe kako bi se iznašle mogućnosti da se postigne što širi politički dogovor i izbegne polarizacija i potencijalni građanski sukob.
Mi sebi više ne smemo da dozvolimo da nam NATO isporučuje svoje krize i da otaranjem žarišta na Balkanu premesti islamističke teroriste iz Brisela i Pariza u Banjaluku i Beograd.
NATO, nažalost, ima svoju petu kolonu i u Srbiji i u Republici Srpskoj, a ta peta kolona ima svoje aktiviste i u vlasti i u opoziciji.
Mudrost naroda je stoga jedini način da se od te pošasti odbranimo! Miroslav Parović, Treća Srbija

Ostavi poruku