VIDELI smo mladića kako sedi na ivici, okrenut leđima.
Pitao sam Iliju – šta radi ovaj? Čovek je samo pustio noge, skotrljao se i pao! Pogledali smo se i u trenutku ostali bez reči.
I dalje ne mogu da dođem sebi! Ovako za „Novosti“ priča srpski teniser Filip Krajinović, koji je za vreme treninga sa Ilijom Bozoljcem na Malom Kalemegdanu prisustvovao samoubistvu Nemanje Radulovića (35) iz Beograda.
Muškarac je pao sa zidina visokih petnaest metara na teren KK Crvena zvezda.
Prvi u pomoć pritekli su mu srpski teniseri, ali nažalost, Nemanji nije bilo spasa. – Bio sam nervozan, razmišljao sam o Rolan Garosu i onda se ovo dogodilo u trenutku – potreseno se priseća Krajinović nemilog događaja. – Mi smo odmah pritrčali, ali ja nisam mogao skroz da priđem, prizor je bio jeziv.
Ne mogu da zamislim šta se desilo čoveku u glavi.
U životu nisam video nešto tako strašno.
Tragedija se dogodila oko podneva, kada je Radulović, iz zasad nepoznatih razloga, prišao ivici zida i bacio se sa visine od petnaestak metara.
Ostao je da leži na terenu, između dva koša.
Kako je rečeno iz MUP, na mestu s kog je Radulović pao nisu pronađeni sumnjivi tragovi, koji bi mogli da ukažu na to da ga je neko gurnuo ili da se okliznuo.
Pretpostavlja se da je sam skočio, posle čega je odmah i podlegao povredama.
Ilija Bozoljac nije želeo mnogo da komentariše užasan događaj koji video. – Dečko je pao i suvišno je sada pričati o tome – kratko je rekao Bozoljac.
Međutim, od ljudi na teniskim terenima saznali smo da je ovom sportisti čak i pozlilo kada je ugledao beživotno telo Radulovića.

PROLAZNICI U ŠOKU EKIPA Hitne pomoći poziv je primila u 12.18, ali čoveku posle pada nije bilo pomoći. – Lekari su samo mogli da konstatuju smrt muške osobe starosti oko 30 godina – potvrdila je Nada Macura. Užasna stvar se dogodila usred bela dana i zaista je potresno – ispričao je Dušan G., koga smo zatekli na šljaci. Telo Radulovića ubrzo je sklonjeno sa terena i oprana je krv. – Bozoljac i Filip su trenirali na prvom terenu, završavali su i počeli da se istežu, kada su videli čoveka kako pada.
Odmah su pozvali Hitnu pomoć i otrčali do njega, a od prizora Bozoljcu se u trenutku slošilo i povratio je. HRONOLOGIJA AVGUST 2007.
Branko Jovanović (22) pao je sa tvrđave u kavez s medvedima u toku „Bir festa“.
Razjarene životinje su raskomadale telo, a unakaženog Jovanovića pronašli su čuvari.
MART 2012. Šesnaestogodišnja N.
M. okliznula se i pala sa visine od šest metara, u blizini opservatorije i Zindan kapije.
Prošla je bez težih povreda.
JUL 2012. – A.
A. (28) preživeo je pad sa zida na Kalemegdanu visokog tri metra.
Zadobio je povrede glave, kičme i grudnog koša.

Ostavi poruku