Naslovna Svijet Džihadisti izrešetali 34 navijača Real Madrida u kafiću

Džihadisti izrešetali 34 navijača Real Madrida u kafiću

0

Najmanje 14 ljudi je ubijeno, a više od 20 ranjeno kada su džihadisti Islamske države uleteli u kafić u Samari u Iraku i otvorili vatru.
U tom momentu u kafiću je bilo oko 50 navijača španskog fudbalskog kluba Real Madrid koji su se okupili da bi pogledali snimke utakmica.
Po nezvaničnim informacijama, bila su trojica napadača i svaki je nosio pušku AK-47.
Užasavajuće fotografije snimljene nakon napada pokazuju ceo pod prekriven krvlju. – Grupa islamskih terorista iz IS ušla je u kafić noseći puške i samo su počeli nasumično da pucaju po ljudima – rekao je predsednik kluba obožavalaca Real Madrida u Samari, Ziad Subhan, a preneo The Sun.

Upitan o motivima napada, Subhan je kratko odgovorio: „Oni ne vole fudbal jer misle da je protiv muslimana.
Uvek rade ovakve stvari.
Ovo je užasna tragedija“. – Atentado terrorista en Samarra (Iraq) en una peña madridista,16 muertos y 20 heridos,algunos graves.#DEP 13/05/16 pic.twitter.com/nE5oxhluSh— Casuals Life™ (@PyroManiatics) May 13, 2016Napadači su pobegli, ali nekoliko sati kasnije jedan od njih je aktivirao eksplozivni prsluk na obližnjoj pijaci kada su ga policajci i šiitski militanti opkolili, ali tek nakon razmene vatre – izjavio je jedan od bezbednosnih izvora. Tom prilikom stradalo je četvoro ljudi, a dvoje su zadobili teške povrede.

Izvor: Blic.rs

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version