Naslovna Svijet Aleksandar Panarin: Izabrani gaze redom

Aleksandar Panarin: Izabrani gaze redom

0

Novi svetski poredak ne samo što je izbrisao nade, i to ne samo nezadovoljnih i nemirnih, nego je i izbio tlo ispod nogu onima koji su poverovali u svoju uključenost u moderne tokove, i to u samoj stvari i dokazali: kvalifikovanih radnika u industriji, inženjerskog korpusa, naučno-tehničke inteligencije – svih onih koji su oličavali nacionalni poriv ka boljoj budućnosti.
Ali najveću agresiju novi globalizam je projavio u odnosu na one grupe u kojima je ovaploćena krhkost sveta života.
Nova ekonomska vlast, koja je postala totalitarna, i koja ne trpi izdatke i protivteže, izgnala je iz preduzeća ženske, omladinske, profesionalne organizacije, drsko ukinula izborene socijalne garancije, vratila industrijski način života na surove obrasce od pre dva veka.
Faktičke represalije praćene su i simboličkim.
Globalisti ne samo što lišavaju svoje žrtve elementarnih životnih prava, nego se trude i da ih na svaki način diskredituju.
Organizatori masivne deindustrijalizacije, koja je lišila milione ljudi prava na rad, pričaju o nepopravljivoj lenjosti „ovoga“ naroda.
Likvidatori socijalne države, lišivši žene svih socijalnih i profesionalnih garancija na osnovu kojih im je uskraćivano pravo da prodaju svoje telo, sada besne protiv propadanja morala.
Kulturtregeri vesternizacije, koji su požurili da diskredituju narodnu kulturu i moral, optužujući ih da su tradicionalistički, dreče o lumpenskoj psihologiji nižih narodnih slojeva.
Ukratko, svima progonjenima i onima za koje se sumnja da su neadaptirani na svetsko tržište prišiva se da su otpadnici, neprijatelji savremene civilizacije.
Suočeno sa tim otpadnicima i lumpenima, globalno civilizovano društvo, naravno, ima pravo da se zaštiti.
S jedne strane, pomoću specijalnih „humanitarnih kampanja“, poput one koju su Amerikanci primenili prema Srbima, a sa druge – raznorodnim protekcionističkim barijerama, surovim imigracionim zakonodavstvom i drugim merama za stvaranje čiste sredine za izabrane.
Sudeći po mnogim znacima, globalisti razmatraju ideju o stvaranju globalnih zaštitnih korpusa, uz čiju će se pomoć lokalna kompradorska sredina i globalistička sredina metropole štititi od infiltracije grupa očajnika svetske periferije… (Vidovdan)

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version