Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da će biti rasvetljeno rušenje bespravnih objekta u centralnoj beogradskoj četvrti Savamala, a biće ispitani i navodi ombudsmana Saše Jankovića da policija u tom slučaju nije reagovala.“Policija radi na rasvetljavanju ovog slučaja i mi ćemo ga rešiti“, kazao je Stefanović za RTS.

Ministar je najavio da će biti ispitani navodi zaštitnika građana da policija nije reagovala na prijave građana u noći kada su porušeni objekti u Savamali.“Sve ćemo ispitati…
Pokazaćemo šta se ovde sve dešavalo i državni organi će raditi svoj posao“, kazao je Stefnović.

Ministar se osvrnuo i na navode da su se u srušenim objektima u Svamali odvijale i neke kriminalne radnje u sprezi s tajkunima, i u tom kontekstu pomenuo „izvesnog Markovića“ koji je bio povezan s Demokratskom strankom, a, kako je naveo, „mislio je da će se zaštititi“ prelaskom u Srpsku naprednu stranku.

MUP NEĆE DOZVOLITI DA EKSTREMISTI ODU NA MITING U RS Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i Republike Srpske dobro sarađuju i da policija neće dozvoliti da ekstremisti iz Srbije u subotu učestvuju na protestima u Banjaluci.

Stefanović je rekao da je premijer Aleksandar Vučić dobio informacije od bezbednosnih službi da će ekstemisti ići na proteste u RS, ali je istakao da policija to neće dozvoliti.

Na pitanje kako će to učiniti, Stefanović je rekao da će sve biti u skladu sa zakonom i da ni u jednom trenutku neće doći do ugrožavanja bezbednosti.“Ministarstva sarađuju, razmenjujemo informacije o svemu, terorizmu, stabilizaciji RS, međutim naravno da premijer ima više informacija, jer do njega dolaze informacije bezbednosne službe i pokazalo se da postoje interesi i faktori koji bi mogli da iskoriste nestabilnost u RS koja će da naškodi interesima zemalja“, rekao je Stefanović.

Ističe da je zato važan poziv premijera na mir, iako, kako kaže, oni kojima je u interesu da ugroze bezbednost neće zaboraviti ovakvu vrstu poruke.

Ovo je ključna poruka koja treba u velikoj meri da doprinese da ne bude neželjenih scenarija, dodaje Stefanović.“Veliki je pritisak da se tako nešto održi, mnogima ne odgovara ni stabilna Srbija ni RS“, ocenio je Stefanović.

On je dodao da mnogima ne odgovara da Srbija u ekonomskom razvoju prestiže zemlje u regionu.“Svi treba da pozovu ljude na smirenje, ekonomska stabilnost je važna.
Bilo je ovakvih slučajeva do sada, u Rumuniji, kada je rast bio 3,8 odsto premijer je bio smenjen, a smenjen je zbog požara u diskoteci.
Imali smo sličan scenario sa poplavama, 3.000 leševa, pa se ispostavilo da je to bilo laž“, naveo je Stefanović i zaključio da se ta nestabilnost „regeneriše kad zemlja ima dobar rast“, rekao je Stefanović.

Ostavi poruku