STEFAN Vacić (22), iz Trnave kod Jagodine, poginuo je u saobraćajnoj nesreći u utorak veče na ulazu u Staro Lanište nadomak Jagodine, bežeći od policijskih patrola.
Njegova porodica tvrdi da je za njim bila raspisana poternica zbog neplaćenih prekršajnih prijava ukupne vrednosti 60.000 dinara.
Ipak, u MUP tvrde da je Stefan bio dobro poznat policiji zbog krađa, nasilničkog ponašanja i nasilja u porodici i da ga nisu jurili zbog naplate prekršaja. – Angažovaćemo advokata, nije nam bitno koliko će to da košta.
Oni su ga ubili dok su ga jurili – kaže Stefanova sestra Tamara Vacić. – Pre dvadesetak dana su ga priveli zbog neplaćenih prekršajnih prijava, ali je sada uspeo da pobegne iz dvorišta.
Ako su videli da je sklon bekstvu, trebalo je da ga puste.
Ne jure one koji duguju mnogo više, a Stefan je stradao zbog kazni od 60.000 dinara.
Prema nezvaničnim informacijama, Stefan je oko 18 časova izgubio kontrolu nad vozilom na ulazu u Staro Lanište i „zakucao“ se u parkirani auto kod pumpe „Koral“. – Policija mi je rekla da ga nije jurila, već pratila, a on je bežao.
Nije šija nego vrat – priča Tamara. – Rekli su mi i da je za njim raspisana poternica, ali niko od nas to nije znao.
Stefan se slobodno kretao.
On nije mogao da pobegne iz zemlje, jer nije imao nijedan dokument, pošto ima fiktivnu adresu.
Vodio se na Trnavu, a sa suprugom Saškom i dvoje dece privatno je stanovao u Ćupriji. * Saša Maksimović Stefanova sestra Tamara kaže da je u novinama pročitala da je policija saopštila da je Stefan izgubio kontrolu nad vozilom. – Ne znam čiji je automobil koji je vozio, ali znam da je trebalo da da novac vlasniku tog automobila – priča Tamara.
Jedan od Stefanovih prijatelja koji je otišao na mesto saobraćajne nesreće kaže da je prizor bio jeziv.
Video je smrskana kola i Stefanovo beživotno telo pored olupine. – Možda je imao neku poternicu, možda nije.
Ali i da je imao, smatram da to nije razlog da ga dve patrole jure i da ga teraju u smrt – kaže Saša Maksimović, jedan od Stefanovih najboljih prijatelja. – Sigurno su organi reda saobraćajne policije iz Jagodine imali neki pik na njega ili su hteli da se dokažu. On dodaje da se Stefan najverovatnije uplašio od dve patrole. – Znam iz iskustva da dve patrole ne bi Stefana privele i pozvale advokate već bi ga prvo tukle i maltretirale – smatra Saša. – Koliko puta su mene tukli, udarali mi šamare, a mislim da nemaju prava da nas biju, bez obzira na to koliko mi zgrešili.
Stefan je u četvrtak sahranjen u prisustvu porodice i prijatelja. * Stefan je sahranjen u belom kovčegu

Ostavi poruku