DVA dana posle prvog kruga konsultacija o koalicionoj saradnji SNS i SVM, potpredsednik naprednjaka Igor Mirović juče je saopštio da na tom sastanku nije bilo reči o ulasku bilo koje druge stranke u koaliciju.
Mirović je naveo da naročito nije bilo reči o ulasku LSV u tu koaliciju „s obzirom na to da su oni izbore izgubili“.
Pastor je poslednja dva dana u dva navrata rekao da je moguće da u novoj Pokrajinskoj vladi učestvuju još neke stranke, a da bi bilo dobro da to bude i LSV.
Mirović se osvrnuo i na Pastorovu izjavu da su dve stranke razgovarale o nadležnostima, finansiranju i položaju Vojvodine u budućem Ustavu Srbije: – Posebno nije bilo reči o ustavnom položaju Vojvodine i posebnim zakonima, jer prvo SNS treba da iskaže svoj stav, a onda i drugi koje su dobile mnogo manje poverenje građana.
Potpredsednik naprednjaka negira i da je na sastanku predstavnika SNS i SVM bilo reči o programu Pokrajinske vlade: – Gospodin Pastor je u ime SVM dao predlog na kraju sastanka da se detalji razgovora ne prenose javnosti, s obzirom na to da su razgovori tek počeli, pa nas začuđuje i to što je svoj predlog i svoju reč prekršio.
Pastor juče po podne nije želeo da komentariše izjavu Mirovića.

Ostavi poruku