Naslovna Srbija Puca savez Borisa i Čede

Puca savez Borisa i Čede

0

SAMO nedelju dana posle završetka izbora na kojima su nastupali kao koalicija, u odnosima između SDS i LDP nastala je pukotina, a zbog poziva lidera Socijaldemokratske stranke Borisa Tadića da se LDP i LSV javno izjasne hoće li sarađivati s novom vladom Aleksandra Vučića ili prihvataju status opozicione stranke. – Svako je odgovoran pred svojim biračima i vlastan da odluči kojim putem ide dalje.
Ja ne vidim svrhu da se bude deo te vlasti i sebe ne mogu da zamislim u Vladi čiji stil vođenja zemlje nema veze sa našom politikom.
Ne želim ni da nosim breme tihe saradnje sa vladom Aleksandra Vučića.
Mi ćemo biti čvrsta opozicija – poručio je Tadić na konferenciji za novinare.
Jovanović je na Tadićev poziv odgovorio da njegov koalicioni partner ne treba da mu se obraća „preko konferencije za novinare“: – Mislim da je breme Borisa Tadića mnogo veće od navodne neizvesnosti šta ću ja sutra uraditi.
Ni dosad nisam bio u koaliciji sa Vučićem.
Nisam ja pravio tu stranku i ne mislim da bilo ko treba da glasa za mene samo zbog toga što ću reći da ne mogu ni sutra da radim bilo šta sa Vučićem.
Tadićev poziv u LSV u sredu nisu komentarisali.
Lider SDS rekao je da je u kontaktu sa koalicionim partnerima i da su mu poznati njihovi stavovi, ali da je potrebno i da ga oni iznesu javno.
Na pitanje da li bi bio iznenađen ako bi se Jovanović i Nenad Čanak opredelili za saradnju sa SNS, on je rekao je da ga na političkoj sceni „više ništa ne može iznenaditi“.
Njegov poziv da se stranke odrede po pitanju saradnje sa SNS upućen je i ostalim opozicionim liderima: – Trenutak je za objedinjavanje opozicije i za dogovor o tome kako ćemo sarađivati.

DOGOVOR O KANDIDATU ZA PREDSEDNIKA MOGUĆNOST da on bude predsednički kandidat opozicije, Tadić je ovako prokomentarisao: – Ti izbori su daleka stvar.
Hoću da racionalno razgovaramo oko najboljeg rešenja za kandidata, jer treba sprečiti da pobedi kandidat vladajuće koalicije.
Ti izbori mogu učiniti politički preokret, što je Srbiji potrebno.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version