PLAN i program nove Vlade Srbije, koja će možda imati jednog ministra manje nego prethodna, biće poznati za desetak dana.
To je izjavio aktuelni i budući premijer Aleksandar Vučić na konferenciji za novinare u Nemanjinoj 11.
On nije želeo da spekuliše o imenima novih članova svog ministarskog tima, ali je naveo da su sve spekulacije koje se ovih dana pojavljuju u medijima – netačne i izmišljene.
Povodom političkih tračeva da njegova stranka sprema vladajuću koaliciju i sa Čedomirom Jovanovićem i Nenadom Čankom, Vučić je rekao: – Sa svima ću razgovarati o tome kako vide političku scenu Srbije.
Ni sa jednim stranačkim liderom nisam se konsultovao o sastavu nove vlade.
Evo, i Zorana Mihajlović i Nebojša Stefanović koji su ovde, mogu da vam potvrde da ni sa njima o tome nisam pričao.
A valjda bih prvo svojim saradnicima izneo ideje.
Lider SNS je naveo i da će se u novom Zakonu o ministarstvima detaljnije definisati nadležnosti dva resora, a otvorio je i mogućnost da dođe do njihovog spajanja.
Vučić je poručio i da opoziciona „cenzus koalicija“ neće uspeti u pokušajima da „sruši narodnu volju“ i da spreči sastavljanje nove vlade i da će se u zemlji ostvariti politička stabilnost koja je neophodna da bi se nastavile ekonomske reforme.
Povodom predstojeće skupštine SNS, Vučić je najavio da će biti dosta novih imena u vrhu stranke, kao i da će o tome takođe razgovarati sa saradnicima. – Želim da se otvori prostor u stranci za neke nove, mlade ljude, posebno što će dosta funkcionera zauzeti mesto u vladi.
Vreme je da u narednom periodu dođe do smene generacija.
RASIMU ŽELIM SREĆU NA IZBORIMA POVODOM najave lidera SDPS Rasima Ljajića da će se kandidovati na sledećim predsedničkim izborima, Vučić je rekao: – Ljajić će biti deo nove vlade i njegova je lična stvar da li će se kandidovati na predsedničkim izborima. Želim mu svu sreću.
On ima svoju stranku i nije morao o tome da se saglasi sa mnom, niti smo to činili.
Predsedničkim izborima ću se baviti mesec dana pre njihovog održavanja i ne duže od toga.
Ljajić je u sredu izjavio da se o kandidaturi za predsedničke izbore nije dogovarao sa premijerom Vučićem, a kao motiv za taj potez je naveo želju da građanima omogući da ocene njegov dosadašnji rad u izvršnoj vlasti: – Želim da izmerim sebe i svoju stranku, nemam nikakva nerealna očekivanja.
Ne radi se ni o kakvom skrivenom planu.

Ostavi poruku