MILOŠ Urukalo, trener veslačice Katarine Kunović (15) iz Novog Sada, koja je prošle subote nestala na Dunavu, nije mogao na vreme da reaguje i pomogne joj, nezvanično su nam rekli veslači iz kluba Danubijus 1885.
Navodno, Miloš nije bio daleko od nje kada se dogodila nesreća, ali je devojčica ipak zaostala za grupom veslajući nizvodno.
Prema rečima izvora „Novosti“, veslajući unazad, što je uobičajeno u skifu jednosedu, Katarina nije primetila barže. – Sve se desilo četiri kilometra uzvodno od naših klupskih prostorija, 200 metara od dalekovoda koji zovemo „žicom“ – navodi dalje naš izvor. – Tog prepodneva u subotu je oko 30 veslača izašlo na trening, ali u trenutku tragedije ne znam koliko ih je bilo na vodi.
Pretpostavka je da je neko u grupi veslača ipak video šta se dešava, jer svi veslaju unazad, a Katarina je bila iza njih, dakle u vidokrugu.
Inače, Katarina se pre nesreće požalila klupskoj koleginici da je boli stomak.
Navodno je rekla „da se ne oseća dobro, pa će usporiti tempo i u svom ritmu nastaviti da vesla laganije“.
Nesreća je „okovala“ sve u veslačkom klubu.
Ogorčeni i uznemireni čitavim slučajem, ne žele da prozbore ni reč o situaciji koja je prethodila nestanku mlade sportistkinje.
Jedino što kažu jeste da potraga za njom i dalje traje, i da se neće zaustaviti dok je ne pronađu.
Trenera Miloša Urukala prati glas da je izuzetno dobar u radu s mlađim kategorijama.
Reč je od 24-godišnjem stručnjaku koji je prošao i obuku prve pomoći, a slovi za jednog od najboljih veslača kluba u poslednjih desetak godina.
Urukalo je bio juniorski prvak države, reprezentativac Srbije. SONAROM PRETRAŽUJU REKU ČLANOVIMA veslačkog kluba Danubijus 1885, koji od subote čamcima pretražuju reku, u pomoć su pritekli i iz Službe rečnog spasavanja. – Oni sa sonarom pretražuju Dunav od Sremskih Karlovaca do Slankamena – kaže Željko Pantović, predsednik Danubiusa 1885, dodajući i da su deo reke kod Novog Sada prešli. – Naši članovi su ponovo pregledali deo rakovačkog dalekovoda do Sremskih Karlovaca, nažalost bez rezultata.

Ostavi poruku