NI trećeg dana od nestanka u Dunavu petnaestogodišnje Katarine K., veslačice novosadskog Veslačkog kluba Danubius 1885, mlada sportistkinja nije pronađena. Članovi kluba su i u ponedeljak od rane zore u čamcima pretraživali reku, ali zasad nema nikakvog traga.
Zajedno sa novosadskim veslačima, u potragu su krenule i njihove kolege iz Zemuna iz kluba Galeb, i rečne službe spasavanja.
Predsednik VK Danubius 1885 Željko Pantović ističe da se sa potragom neće stati dok se veslačica ne pronađe.
Ljudi iz kluba su i u ponedeljak ujutru motornim čamcima u 5.15 krenuli uzvodno od Mosta slobode. – Ponovo smo, sve do Sremskih Karlovaca, pažljivo pretraživali i levu i desnu obalu reke – kaže Pantović. – Kolege iz zemunskog Galeba su pregledali Dunav od Sremskih Karlovaca prema Slankamenu.
Na redovnom treningu po Pantovićevim rečima, bile su tri grupe, svaka sa svojim trenerom. – Sportisti su na vodu izašli oko 8.40, i ispoštovane su sve procedure – ističe Pantović, dodajući da su veslali uzvodno i da je u reci bilo puno čamaca, ne mogavši da precizira koliko. – Uslovi su bili dobri, i nije bilo nikakvih problema, sve do 10.45, kada se dogodila nesreća. BAVILA SE I GIMNASTIKOM ZA Katarinu K. kažu da je bila iskusna veslačica, a ovim sportom se bavila prethodne tri-četiri godine.
Pre nego što se učlanila u VK Danubius 1885, trenirala je gimnastiku.

Ostavi poruku