FOTELjE šefova poslaničkih klubova nosiće u novom sazivu Skupštine veću težinu, jer se u njima sedeti više lidera stranaka nego što je to bio slučaj u prethodnom.
Na čelo svojih parlamentarnih grupa najverovatnije dolaze Bojan Pajtić, Vojislav Šešelj, Sanda Rašković Ivić, Boško Obradović, Saša Radulović, a moguć je i povratak Ivice Dačića.
Posle poraza na vojvođanskim izborima lider DS Bojan Pajtić vraća se u Skupštinu, gde će preuzeti mesto šefa poslaničkog grupe od Nataše Vučković.
Svoje stranke predvodiće i Sanda Rašković Ivić i Obradović, koji su se dogovorili da formiraju odvojene klubove.
U SPS kažu da će sačekati objavljivanje konačnih rezultata izbora pre nego što uđu u dogovore o poslaničkom klubu i eventualnom ulasku u vladu.
Izvesno je da će, u slučaju da ostanu u opoziciji, njihove poslanike predvoditi presednik stranke Ivica Dačić.
Njihovi partneri iz JS će kao i dosad imati sopstveni klub na čije čelu će biti Dragan Marković Palma.
Pokret „Dosta je bilo“ u Parlamentu će predvoditi lider Saša Radulović.
Koalicija LDP-SDS-LSV još nije razgovarala o poslaničkim klubovima: – Bili smo koncentrisani na sprečavanje izborne krađe i tek ćemo odlučiti o tome kako ćemo nastupati u skupštini.
Do sada je na čelu našeg kluba bio Marko Đurišić i bio je odličan u tome.
Lider SDS Boris Tadić jedini je predsednik opozicione stranke koji sigurno neće biti u poslaničkim klupama, dok će predsednici LDP i LSV Čedomir Jovanović verovatno predstavljati svoje stranke u Skupštini.
Radikali još nisu doneli konačnu odluku, ali je izvesno da će šef njihovog kluba biti Šešelj.
SDPS Rasima Ljajića verovatno će, kao i do sada, predvoditi Milorad Mijatović.
MARTINOVIĆ UMESTO BABIĆA? ŠEF poslaničkog kluba SNS u prethodnom sazivu Zoran Babić nije na listi novih poslanika ove stranke.
Njega će, najverovatnije, zameniti Aleksandar Martinović.

Ostavi poruku