MILOŠ Delibašić, koji je pred beogradskim pravosuđem osumnjičen kao suorganizator kriminalnog klana Slobodana Šaranovića iz Crne Gore, kao i izvršilac više krivičnih dela, ostaje i dalje u pritvoru u kojem se, inače, nalazi od izručenja iz Podgorice u martu 2014. godine! Naime, Vrhovni kasacioni sud odbacio je zahtev Delibašićevog branioca, kojim se osporava zakonitost odluka Specijalnog i Apelacionog suda u Beogradu o njegovom produženju pritvora, uz tvrdnju „da Srbija nije preuzela krivično gonjenje Delibašića od Crne Gore u skladu sa odredbama Evropske konvencije o prenosu postupka u krivičnim stvarima“.
Sud je obrazložio da se pravo iz pomenute EK ne primenjuje, zbog postojanja Ugovora o pravnoj pomoći u građanskim i krivičnim stvarima zaključenog između naše zemlje i Crne Gore, te će se Delibašiću suditi – u Srbiji! U istrazi srpskog tužilaštva Delibašić i Šaranović su označeni kao organizatori grupe koja je vršila krivična dela „sa elementima nasilja radi sticanja imovinske koristi“, dok su njeni članovi Ratko Koljenšić iz Crne Gore, Miloš Vojinović, Slaviša Novaković, Saša Cvetanović i Goran Bojanić.
Optužnicom Specijalnog tužilaštva, koja je po odluci suda vraćena na dopunu istrage u oktobru prošle godine, Šaranović, Koljenšić i Cvetanović su optuženi za teško ubistvo Nikole Bojovića 30. aprila 2013. godine u Beogradu, a Delibašić, Vojinović, Novaković i Šaranović i zbog teškog ubistva Miloša Vidakovića iz Pančeva, u julu 2013. godine u Budvi.
Cvetanović i Delibašić i Novaković su u pritvoru, dok su Šaranović i Koljenšić u Crnoj Gori. OPLjAČKAO ZLATARU Apelacioni sud u Beogradu je u decembru 2015. osudio na pet godina Delibašića zbog učešća u pljački zlatare „Izrael dajmond centar“, u Kolarčevoj ulici u Beogradu 2008. kada je odneto više od tri miliona evra vrednog nakita koji nikada nije pronađen.
Tom presudom je preinačena prvostepena presuda Specijalnog suda kojom je on bio oslobođen optužbi.

Ostavi poruku