Naslovna Srbija Devojčica nestala u Dunavu još nije pronađena

Devojčica nestala u Dunavu još nije pronađena

0

NEIZVESNOST od subote pre podne kada je u ćudljivom i nepredvidivom Dunavu za vreme treninga nestala Katarina K. (15), članica veslačkog kluba “Danubius 1885”, se nastavlja.
Ne gubeći nadu da je ipak, možda negde isplivala, članovi ovog kluba su čamcima u nedelju od ranih jutarnjih sati pretraživali svaki pedalj obale i površinu reke, nadajući se da će je pronaći.
U pomoć su im pritekli i pojedini građani svojim čamcima, tragajući za mladom sportistkinjom.
Petnaestogodišnjakinja još nije pronađena, a potraga će biti nastavljena i u ponedeljak.
U VK “Danubius 1885” muk i tišina.
Još se nadaju da je devojčica negde isplivala i da će je pronaći.
Kažu da je bila iskusna veslačica i da se prethodne tri godine bavila ovim sportom.
Na takmičnjeima je osvajala medalje, a na prošlomesečnoj Međunarodnoj regati u Zagrebu u dvojcu je zauzela šesto mesto. – Još nam nije poznato kako se tačno nesreća dogodila i o tome ne mogu da govorim – kaže zabrinutim glasom Željko Pantović, predsednik novosadskih veslača. – Na subotnjem redovnom treningu je bilo dosta čamaca u vodi, kao i dva trenerska, uzvodno i nizvodno.
Ubrzo posle nesrećnog slučaja, krenuli smo u potragu.
Pregledana je površina reke i obala, a obavestili smo i policiju.

RODITELjI DEVOJČICINI roditelji nisu imali snage da razgovaraju.
Njen otac je kratko poručio da ne može da daje bilo kakve izjave, upućujući nas na policiju i VK “Danubius 1885” u kojem je njegova ćerka trenirala.
Pojedini članovi kluba ističu da je uoči treninga sve bilo uobičajeno, a za spekulacije koje su se mogle čuti, da se petnaestogodišnjakinja navodno loše osećala, kažu da nisu čuli da se žalila.
Mlada veslačica, inače učenica novosadske “Zmaj Jovine gimnazije” je, podsećamo, u subotu oko 11 sati bila u reci u svom čamcu jednosedu i pod još nerasvetljenim okolnostima je podletela između dve, od četiri barže koje su vukle brod “Merkur 203”.
Barže su bile u dva reda, udaljene oko 150 metara od leve obale.
Mada, po prvim saznanjima istrage, nema odgovornosti kapetana broda, njemu je, ipak, naređeno da ne isplovljava iz Novog Sada.
Po nezvaničnim informacijama, devojčica se u jednom trenutku, navodno odvojila od grupe i nestala im iz vidokruga, a onda je uzvodno, oko četiri kilometra od Mosta slobode, nestala.
Pretpostavka je da veslajući unazad nije videla usidrene barže, i da je zbog toga svojim jednosedom podletela između prve dve, posle čega, nažalost, nije isplivala.
Kasnije, za vreme potrage, na oko dva kilometra od mesta gde je nestala pronađen je njen čamac.
Pojedini poznavaoci Dunava napominju da u delu reke gde je veslačica nestala postoji veliki vir.
RONIOCI U MUP kažu da ronioci žandarmerije neprestano prate situaciju i da bi oni u reci trebalo da pregledaju i dno barži, između kojih je čamcem podletela veslačica.
Sadašnja pretrage, nažalost, nisu dale rezultat.
Po nezvaničnim saznanjima, oni bi u reci trebalo da pregledaju i dno barži, između kojih je čamcem podletela veslačica.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version