ITALIJANSKA policija ispitala je vozača kombija koji je dovezao Slavicu Kostić (38) iz Kučeva u Trst 24. aprila, kada joj se gubi svaki trag, a posle obavljenog razgovora zaključili su da on nema veze sa njenim nestankom, nezvanično saznaju „Novosti“.
Ovaj slučaj podigao je policiju u Italiji na noge.
Karabinjeri skupljaju tragove i razgovaraju sa svima koji bi mogli eventualno da pomognu u otkrivanju šta se dogodilo sa nestalom Kučevljankom.
Među njima je i Slavičina ćerka Nevena Manojlović (17) s kojom su, prema nezvaničnim informacijama, razgovarali u više navrata.
Nevena strahuje da je njena majka kidnapovana te noći kada je stigla u Italiju.
Devojčica se u četvrtak ujutru vratila iz Trsta, u koji je otišla ne bi li saznala nešto više o sudbini svoje majke, ali bez uspeha. – Od italijanske policije ništa nisam mogla da saznam, jer zbog istrage ne žele bilo šta da saopštavaju – zabrinuta je Nevena. – Smatram da je moju majku neko kidnapovao, jer joj se izgubio svaki trag.
Ali ne znam ko je tako nešto mogao da uradi! Devojčica tvrdi da su nagađanja da njena majka nije stigla u Italiju i da joj se nešto desilo još u Srbiji – neosnovana! – Ja sam samo jednom ušla u kuću svoje majke u Trstu, iz koje je ona nestala, mada to nisam smela da uradim, zbog istrage koja je u toku – priča Nevena koja zbog nestanka njene majke ima neprestane košmare. – Međutim, to je bilo dovoljno da vidim da se tamo nalazi jastučić koji je ona uvek nosila sa sobom dok putuje i koji je i 24. aprila ponela iz Kučeva.

POLICIJA U KUČEVU SPREMNA ZA SARADNjU OD policije u Kučevu nije bilo moguće saznati kakvim podacima oni raspolažu vezano za Slavičin nestanak.
Jedino smo od Slavičinog verenika Velje i od njenog drugog supruga Dragoslava saznali da je sa njima obavljen razgovor, radi prikupljanja podataka.
Ukoliko bude potrebe, oni će sve potrebne informacije proslediti kolegama u Trstu.
Da je Slavica stigla u Trst, potvrdio je i njen drugi suprug, Dragoslav Kostić iz Kučeva, čije je prezime zadržala. – Vozač kombija kojim je Slavica putovala moj je prijatelj iz Đurakova.
On mi je rekao da je Slavicu ostavio ispred kapije u Trstu, što znači da je stigla tamo – rekao je Dragoslav.
Dragoslav ne može ni da pretpostavi šta je moglo da se dogodi njegovoj bivšoj ženi. – Baš sam o tome pričao sa njenim prvim mužem, koji živi u blizini moje kuće i s kojim se lepo slažem.
Ne znamo šta joj se desilo, ali pretpostavljamo da je neko na prevaru odveo negde, jer je ona prostodušna i lako poveruje ljudima – rekao je Dragoslav.
Slavičin verenik Velja Tomić sa njom se poslednji put čuo 24. aprila uveče, a već narednog dana njoj su oba mobilna telefona bila isključena.
Dodatno komplikuje što su poslednje poruke razmenili preko „WhatsApp“ aplikacije, što otežava otkrivanje lokacije odakle im je Slavica navodno poslala te poruke. – Nas dvoje smo se odlično slagali i ona nikako ne bi nestala svojevoljno i tek tako, bez glasa, a naročito ne bi prekinula kontakt sa decom, jer su veoma bliski i vezani jedno za drugo – rekao je Velja.
Slavica je u Trstu i ranije radila, a od maja prošle godine zaposlila se u jednoj agenciji koja se brine o starima i nemoćnima.
Međutim, u ponedeljak, 25. aprila, nije se pojavila na poslu, niti se oglašavala na „Fejsbuku“, što je, takođe, razlog za brigu njene porodice.
Slavica iza sebe ima dva braka, a iz prvog i dvoje dece, ćerku Nevenu (17) koja živi sa njom i njenim verenikom, i sina Nikolu (21), koji je ostao kod svog oca.

Ostavi poruku