Na letu od ostrva Bali u Indoneziji do Hong Konga rano jutros 17 ljudi je povređeno kada su avion sa 204 putnika i 12 članova posade zahvatile jake turbulencije.
Avion Erbas A330-200 vratio se na Bali posle dva sata leta i sleteo bezbedno u 4.34 po lokalnom vremenu, rekao je generalni menadžer aerodroma na Baliju Trikora Harđo.
Letelicu su zahvatile turbulencije iznad Kalimantana, indonežanskog dela ostrva Borneo, rekao je on.
Među povređenima nema ozbiljnih slučajeva i većina je zadobila samo modrice, rekao je Harđo i dodao da su tri člana posade i osmoro putnika smešteno u bolnicu, dok je šestoro zbrinuto u ambulanti na aerodromu.
On je rekao da avion nije pretrpeo štetu, ali da je u toku inspekcijski nadzor.
Većina putnika sa tog leta čeka novi prevoz na aerodromu i u hotelima, a 95 putnika otputovalo je u Hong Kong avionom druge kompanije.
To je drugi takav incident iznad indonežanske teritorije u protekla četiri dana.
U sredu, avion kompanije Etihad Ervejz na letu od Abu Dabija uleteo je u turbulencije dok se pripremao da sleti u glavni grad Indonezije Džakartu, a povređeno je više od 30 putnika i članova posade.17 people have been injured after a flight from Bali to Hong Kong hit severe turbulence and had to turn back pic.twitter.com/c1P4A8oi7G— Global’s Newsroom (@globalsnewsroom) May 7, 2016

Ostavi poruku