Naslovna Srbija Uhapšen zbog šverca 24 migranta

Uhapšen zbog šverca 24 migranta

0

ZAJEČARSKA policija je nakon višečasovne potere uspela da razbije još jedan lanac krijumčarenja ljudi u Timočkoj Krajini i privede A.
R. (44), iz Bora.
Pronađena su i 24 migranta iz Sirije, Iraka i Šri Lanke, koje je osumnjičeni sakrio u napuštenu kuću u selu Vražogrnac na putu ka Negotinu.
Za saučesnikom uhapšenog, pripadnici MUP i dalje tragaju.
Sve je počelo kada je policija, koja je imala dojavu da se priprema pokušaj krijumčarenja ljudi, pokušala da zaustavi kombi „ford tranzit“ u Zaječaru.
Međutim, u tom trenutku se ispred patrole MUP i teretnog vozila ubacio „folksvagen šaran“, čiji je zadatak bio da prati situaciju i spreči pokušaj zaustavljanja. – A.
R. koji se nalazio za upravljačem „ford tranzita“, je iskoristio situaciju i pobegao iz grada – saznajemo od izvora bliskog istrazi. – Na putu ka Negotinu, zastao je u zaječarskom selu Vražogrnac i u napuštenu kuću smestio 24 državljana Sirije, Iraka i Šri Lanke, nakon čega je nastavio put.
U povratku, kod zaječarskog sela Salaš, policijska patrola je presekla put A.
R.
On se bez protivljenja zaustavio.
Međutim, kada su mu otvorili vrata kombija na podu su zatekli blato, urme i flaše sa vodom.
Migranata nije bilo, ali je A.
R. ipak priveden u prostorije Policijske uprave u Zaječaru. – Tokom saslušanja se branio tvrdeći da je trgovac otpadnim metalom i da mu je zato unutrašnjost kombija bila takva – ispričali su nam u policiji.
Nije priznavao da se bavi krijumčarenjem ljudi, a policajcima je, kako saznajemo, pretio i tužbom. – Platićete mi nekoliko miliona dinara kada vas budem tužio zbog nelegalnog privođenja – pretio je A.
R. policajcima. – Goniću vas, ako treba, i do Strazbura.
Međutim, efikasnom akcijom policije migranti su pronađeni kod Vražogrnca.
Oni su odmah dovedeni u Policijsku upravu u Zaječaru, gde su prepoznali A.
R. i potvrdili da je to čovek koji je trebalo da ih, uz pozamašnu novčanu naknadu, prevede preko granice. PRIZNAO KRIVIČNO DELO UHAPŠENI A.
R. je suočen sa dokazima, pa je na kraju priznao da je prevozio migrante.
Protiv njega je podneta krivična prijava zbog sumnje da je odgovoran za krivično delo krijumčarenje ljudi.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version