ITALIJANSKA policija intenzivno istražuje misteriozni nestanak Kučevljanke Slavice Kostić (38) kojoj se gubi trag od 24. aprila nakon što je krenula u Trst.
Kako smo nezvanično saznali, istragu vode u nekoliko pravaca, a jedan od njih je da je u Slavičin nestanak umešan neko njoj veoma blizak, odnosno neko ko je znao za njene planove i put u Italiju.

Karabinjeri pokušavaju da otkriju kada je i kako Slavica stigla u Italiju i ko ju je dovezao, a posebno im je sumnjivo što u kući gde je trebalo da boravi nije bilo njenih stvari.

Poslednje poruke koje je nestala Slavica Kostić (38) iz Kučeva razmenila sa verenikom i ćerkom 24. aprila uveče kada je navodno stigla u Italiju, poslala je preko aplikacije WhatsApp, što otežava italijanskoj policiji da odredi njenu tačnu lokaciju u to vreme.
Slavičin bivši muž za koga su pojedini mediji pisali da je na neki način povezan sa njenim nestankom jer je navodno pretio i njoj, njenoj porodici i vereniku, kaže za „Novosti“ kako je Slavicu u Trst dovezao kombijem njegov poznanik.
Taj čovek je navodno potvrdio Dragoslavu da ju je ostavio ispred kapije njihove zajedničke kuće u Trstu.- Nikakve veze nemam sa Slavičinim nestankom, što sam rekao i policajcima u Kučevu, sa kojima sam baš u četvrtak razgovarao – kaže Dragoslav. – I zbog nje, i zbog njene dece, želim da je nađu živu i zdravu.
Ona je dobra i vredna i želim joj sve najbolje.
Lepo smo se slagali, pa je zato i zadržala moje prezime posle razvoda.
Ja sam je i odveo prvi put u Trst i tamo smo stekli tu kuću u kojoj je boravila, a koju smo posle razvoda podelili.
Ja sam se iz Trsta vratio u subotu, a Slavica je tamo krenula, koliko ja znam, u nedelju.

Kostić dodaje da je iz medija saznao kako ga Slavičin verenik optužuje za njen nestanak, jer ne može da se pomiri sa tim da ga je ostavila.
Nakon prvog braka, u kojem ima dvoje dece, ćerku Nevenu (17) i sina Nikolu (21), Slavica se udala za Dragoslava i sa njim ostala 13 godina.

Inače, Kostićeva je, prema poslednjim informacijama, nestala u noći između 24. i 25. aprila, nakon što je iz Kučeva krenula za Italiju.
Te nedelje na put je ispratio verenik Velja Tomić koji ju je i poslednji od porodice i video.
Njemu je javila da je stigla, a potom je i sa ćerkom Nevenom razmenila poruke oko 22 časa.

Tomić kaže da se Nevena u četvrtak ujutro vratila iz Trsta, gde je otišla ne bi li saznala neke vesti o majci.- Nažalost, od italijanske policije nije dobila nikakve informacije.
Jedino su joj savetovali da, u interesu istrage, nikakve izjave za medije ne dajemo ni ona ni ja – kaže Velja.

Sudbina Slavica i njen verenik VeljaOn se sa Slavicom navodno čuo 24. aprila, i oko 17.20, dok se nalazila na benzinskoj pumpi u Sloveniji, gde su pravili pauzu na putu za Trst.
Uveče im je napisala da je stigla kući, večerala i da se sprema za spavanje jer ustaje rano u šest zbog posla, preneo je lokalni portal iz Braničevskog okruga „TPK njuz“.

U međuvremenu, oba njena mobilna telefona su isključena, i italijanski i srpski broj i Slavica se više nije javljala na telefon, ni njemu, ni deci, niti se oglašavala na „Fejsbuku“.

Porodica se zbog toga zabrinula, pa je njena bratanica, koja takođe živi u Trstu, došla do Slavičine kuće da proveri šta se dešava.
Vrata su bila zaključana, a kada je devojka ušla, videla je da Slavičnih stvari nema nigde.
Bračni par kod kojeg je Slavica trebalo da dođe da radi potvrdio je njenoj porodici da se ona nije pojavila kod njih kako je planirano.
POŠLA DA BRINE O PENZIONERIMASLAVICA je u Trst otišla privremeno, na tri nedelje, da bi brinula o jednom starijem bračnom paru.
Ranijih godina je radila na održavanju higijene na tamošnjem univerzitetu.
Od pre godinu dana zaposlila se u agenciji koja se brine o starima.

Ostavi poruku