Sednica gradskog parlamenta u Šapcu, koja je bila prekinuta oko 14.00 sati, nastavljena je posle dva sata bez opozicionih odbornika iz Srpske napredne stranke (SNS) kojima je zbog opstrukcije izrečena mera udaljavanja sa sednice.

Predsedavajući konstitutivne sednice, najstariji odbornik Sreten Radovanović je udaljio odbornike SNS jer su sprečavali izbor predsednika skupštine tako što su oteli i razlupali kutiju za glasanja.

U nastavku sednice za gradonačelnika je izabran Nebojša Zelenović koji je tu dužnost obavljao i u prethodnom sazivu a za predsednika skupštine Nemanja Pajića.

U novom sazivu šabačke skupštine koalicija okupljena oko SNS je u opoziciji posle dogovora o skupštinskoj većini koju su postigle liste koje su predvodili Zelenović i Pajić a kojima su se pridružila i dva odbornika Jedinstvene Srbije.

Gradska skupština ima 69 odbornika a u opoziciji su SNS sa 28 i socijalisti sa dva odbornika.

Posle prekida sednice Zelenović je izjavio da su građani Šapca i cele Srbije videli zašto SNS u tom gradu nije uspela da pobedi njega i njegove koalicione partnere.“Odbornici SNS jedino su pokazali destrukciju i zlo“, rekao je on ocenjujući da je rad skupštine obeležen bacanjem biračkih kutija i mikrofona i sprečavanjem predsedavajućeg da govori.

Odbornici SNS prekinuli su danas konstitutivnu sednicu lokalne skupštine u Šapcu tako što su uzeli glasačke kutije i pobacali ih po sali.

Oni su bili nezadovoljni načinom na koji najstariji odbornik Sreten Radovanović vodi prvo zasedanje pa su u više navrata pokušali da prekinu sednicu.

Vladajuća koalicija u Šapcu dogovorena je između grupe stranaka „Šabac je naš“, i druge grupe stranaka pod imenom „Pobeda za Šabac“.

Prvu koaliciju čine Zajedno za Srbiju, Demokratska stranka, Srpski pokret obnove i Grupa građana „Selo-grad“ a drugu Zapadna Srbija, Levica Srbije, Nova stranka, Nova Srbija i bivši odbornici Socijaldemokratske stranke Srbije okupljeni u grupu pod imenom „Pobeda za Šabac“.

Ostavi poruku