PREMLAĆIVANjEM trojice Srba, Siniše Babića i braće Nenada i Predraga Bajića u zeničkom zatvoru, kojima su salafisti „čestitali Vaskrs“ razbijanjem glava i izbijanjem zuba, nastavljena je dosledna primena „bosanske pravde“ za srpske osuđenike! Baš kao po uzoru na haški i druge zatvore u svetu, gde su srpski osuđenici za ratne zločine bili izloženi maltretiranjima, nasilju i nehumanim uslovima boravka i lečenja, i u KPZ Zenica pravdu u svoje ruke, uz pomoć čuvara zatvorenih očiju, uzeli su radikalni islamisti i brutalno pretukli – „nevernike“.
Vaskrs, najveći pravoslavni praznik, za trojicu Srba, pretvoren je u zeničkom kazamatu u dan žestokog fizičkog mučenja.
Da li je reč samo o incidentu iza kojeg stoje verski fanatici ili je to planiran i organizovan napad? Strahote kojima su izloženi srpski zatvorenici u zatvorima u Federaciji BiH su odavno poznate.
Zbog premlaćivanja, ponižavanja i svakodnevnih uvreda na verskoj ili nacionalnoj osnovi, uporno pišu molbe i pisma vlastima u Srpskoj kako bi se dokopali bilo kojeg zatvora u RS.
Porodice pretučenih Babića i braće Bajić traže da oni hitno budu prebačeni u banjalučki zatvor.
Strahuju da je ovo samo opomena, te da bi sledeći napad mogao da bude – fatalan.
Teror nad srpskim zatvorenicima se nastavlja.
Haški optuženici su naprasno umirali.
Neki od njih su takođe bili pretučeni.
Drugi nisu na vreme i kvalitetno lečeni.
Milan Martić se žalio na katastrofalne uslove u estonskom zatvoru, Biljanu Plavšić su zlostavljale zatvorenice muslimanke, a general Radislav Krstić teško je pretučen u britanskom zatvoru…
Od Zenice do Haga teror je isti.
Stradaju samo Srbi.

Ostavi poruku