AKO Pokrajinska izborna komisija do sutra saopšti konačne rezultate, ja kao „stari“ predsednik parlamenta, na osnovu detaljnog dogovora koji u međuvremenu budem postigao sa SNS, zakazaću konstitutivnu sednicu Skupštine Vojvodine.
Ceo proces formiranja vlasti biće okončan u prvoj nedelji juna, u zakonskom roku od 30 dana, kako i predviđa Statut. * Da li ćete do kraja ove nedelje razgovarati sa premijerom Aleksandrom Vučićem? – Verovatnije mi je da ćemo se sresti naredne nedelje.
U svakom slučaju, ubrzo. * Kažete da na republičkom nivou SVM ne pretenduje na više od onoga što je imao u prethodnom mandatu, a to su sekretarska mesta. Šta priželjkujete u pokrajinskoj vlasti? – Osim mesta predsednika pokrajinskog parlamenta, koje je već dogovoreno, o ostalim stvarima tek treba da razgovaramo. * Šta je sa resorom nacionalnih manjina, koji je SVM vodio u Vojvodini u proteklih 16 godina? – Mi bismo to sigurno voleli, ali o tome tek predstoje razgovori.
Najpre se mora doneti odluka o pokrajinskoj upravi u kojoj će biti definisan broj i nadležnost sekretarijata.
Moguće je da nova vlada bude imala manji broj resora, ali to će sve biti stvar dogovora ne samo SNS i SVM, nego i svih budućih koalicionih partnera. * Da li bi SVM mogao da sarađuje sa svim strankama? – Pre osam godina Kongres naše stranke doneo je odluku o nesaradnji sa SRS, a ta odluka nas i u ovom momentu sigurno obavezuje.

Ostavi poruku