VELIKE koalicije se, po pravilu, brzo raspadaju.
Zato verujem da će Aleksandar Vučić formirati vladu od predstavnika liste koju je predvodio, a u nju će ući još nekoliko eksperata, „gostujućih pojedinaca“.
Savez sa SVM bi bio racionalan, oni neće biti prezahtevan partner, a vest će dobro odjeknuti.
Ovako predsednik „Transparentnosti Srbija“ Vladimir Goati procenjuje kakve bi mogle da budu konture buduće Vlade. * Šta će se dogoditi sa SPS ako ne dobiju poziv u Vladu? – Ako ih Vučić ne pozove, neće biti suza radosnica.
Jedan deo njihovih ljudi ostaće bez rudovodećih mesta na kojima se ne obezbeđuje samo lična egzistencija.
Verujem da će u tom slučaju odnosi između SNS i SPS dodatno zahladneti. * Mogu li socijalisti da budu konstruktivna opozicija, što pominju Dačić i Palma? – U poslednje vreme između vrha SNS i SPS razmenjeni su niski, teški udarci.
Od 5. oktobra naovamo videli smo da niko ko je obećavao da će biti konstruktivna opozicija nije ispunio to obećanje. * Može li se očekivati ujedinjenje opozicije u parlamentu? – Ne vidim mogućnost da se pomire gledišta unutar programski razjedinjene opozicije.
A ključan rascep je oko toga treba li ući u Evropsku uniju.
U svakom slučaju, opoziciji ne cvetaju ruže i oni su doživeli težak debakl. IZBORI LIČILI NA SIMULTANKU Od početka ove kampanje meni su ovi izbori ličili na šahovsku simultanku.
S jedne strane je bio SNS, koji je vukao poteze protiv 19 drugih stranaka.
Naprednjaci su na kraju osvojili apsolutnu većinu – navodi Goati.

Ostavi poruku