VAŠINGTON – Favorit za predsedničku nominaciju republikanaca Donald Tramp kritikovao je danas svoju demokratsku protivnicu Hilari Klinton i republikanskog rivala Teda Kruza, dva dana pre stranačkih izbora u američkoj saveznoj državi Indijani. „Njena (Klintonova) jedina karta na koju igra jeste to što je žena.
Toliko loše radi svoj posao da je čak ni žene ne vole“, izjavio je američki milijarder na televiziji Foks, aludirajući na bivšu prvu damu SAD i nekadašnju američku državnu sekretarku.
Tramp je poslednjih meseci pojačao kritike, posebno na račun žena.“Da nije žena, ne bi ni ušla u predsedničku trku“ za predsedničke izbore zakazane u novembru, dodao je Tramp.
Posle tri meseca stranačkih izbora u SAD, Trampu nedostaje malo da dobije predsedničku nominaciju republikanaca, zbog čega su važni naredni izbori u Indijani i Kaliforniji. „Ako pobedim u Indijani, gotovo je“, rekao je nedavno Tramp tokom izborne kampanje u toj američkoj državi, gde mu je glavni stranački protivnik Ted Kruz. „Da, gotovo je.
Kruz više ne može da pobedi.
Dosta je iza mene“, pohvalio se još Tramp.

Ostavi poruku