Naslovna Svijet Bivši gradonačelnik Londona: Žao mi je zbog komentara o Hitleru

Bivši gradonačelnik Londona: Žao mi je zbog komentara o Hitleru

0

Bivši gradonačelnik Londona Ken Livingston izvinio se danas zbog svoje izjave da je nacistički vođa Adolf Hitler „podržavao cionizam pre nego što je poludeo i ubio šest miliona Jevreja“.
Livingston je rekao da nije imao nameru da bilo koga uvredi svojom izjavom i da je samo govorio o činjenicama o Hitleru.
Britanska Laburistička partija suspendovala je nekadašnjeg gradonačelnika Londona, koji je zbog čvrstih levičarskih uverenja nazvan „Crveni Ken“ (Red Ken), iz članstva zbog antisemizizma i drugih oblika rasizma. Livingston je u odbranu laburističke poslanice Naz Šan, koja je takođe optužena za antisemitizam, za radio BBC rekao da je nacistički vođa Adolf Hitler „podržavao cionizam pre nego što je poludeo i ubio šest miliona Jevreja“.
Bivši gradonačelnik Londona je rekao da kritika Izraela nije antisemitizam.
Britanska javnost i članovi opozicionih laburista kritikovali su svog lidera Džeremija Korbina da se nije usprotivio antisemitizmu u redovima Laburističke partije.
Korbin je rekao da je suspendovanje članova partije poruka i da će slučaj biti ispitan.
Poslanica Naz Šah počela je nedavnu kontroverzu kada je na Fejsbuku prosledila sliku na kojoj se Izrael nalazi na teritoriji SAD s podnaslovom „Rešenje za izraelsko-palestinski sukob – izmestiti Izrael u SAD“.
Livingston, gradonačenik Londona od 2000. do 2008, blizak je saradnik Korbina koji takođe važi za izrazitog levičara.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version