Lider SNS rekao je da mu je drago kada vidi koliku radost prelazak cenzusa izaziva kod njegovih političkih protivnika i ističe da se znaju rezultati izbora. „Meni je drago kada vidim koliku radost prelazak cenzusa izaziva kod mojih političkih protivnika.
Dobitnik uvek traži više i bolje, a gubitniku je uvek neko drugi kriv.
Ja sam ponosan na nas rezultat.
Zahvalan sam građanima Srbije na njihovoj podršći, na snazi i energije koju su nam dali.
Ja ne želim da nipodaštavam naše protivnike i čestitam im.
Ja sam se posvetio pisanju programa i plana vlade“, rekao je Aleksandar Vučić gostujući na TV Prva.
On je rekao da se znaju rezultati izbora i da se veliki pritisak vrši na Republičku izbornu komisiju.
Premijer je izjavio da će čestitati svima na postignutim rezultatima na izborima i da nikada ne bi ukrao nijedan glas. „Apsolutno svima ću da čestitam.
Gde smo krali, nek nam pokažu to… nikad u životu ne bih ukrao ništa, ne bih ukrao nijedan glas“, kazao je Vučić gostujući na Prvoj televiziji.
On je dodao da će u sredu biti održani izbori na 15 mesta u Srbiji i da će se u sredu uveče „sve znati“. „Republička izborna komisija (RIK) proglasiće rezultate u zakonskom roku, to je sve.
Imam apsolutno poverenje u RIK, svima su sve dali na uvid, da se još jednom iznenade (opozicija) koliko ih narod voli“, kazao je on.
Vučić je dodao da je ponosan na izborni rezultat liste čiji je lider, jer je po njegovoj oceni postignut „istorijski uspeh“.
NEĆU SE KANDIDOVATI ZA PREDSEDNIKAPremijer je izjavio da ne namerava da se kandiduje na predstojećim predsedničkim izborima u Srbiji. „Ne pada mi na pamet da idem na predsedniče izbore, neću da idem na te izbore.
Meni je narod dao poverenje da budem predsednik Vlade, na to sam najponosniji“, kazao je Vučić gostujući na Prvoj televiziji. „Ne sanjam da budem predsednik Srbije…
Samo želim da nam zemlja bude mnogo bolja“, dodao je on.

Vučić je rekao da će novu vladu formirati i sa stručnjacima i sa političarima i da je jedini za sada siguran partner Savez vojvođanskih Mađara.
Na pitanje o tome sa kim će formirati novu vladu Vučić je odgovorio sa „dobrim ljudima“. „Biće i stručnjaka i političara…
Moram imati i levi i desni bek, ali ne mogu svi biti centarfori, neko mora da čisti teren.
Neće svako svakom da se svidi“, rekao je Vučić.
On je kazao da SNS sa Savezom vojvođanskih Mađara ima 135 poslanika u skupštini Srbije.
Upitan da li će u novoj vladi učestvovati Socijalistička partija Srbije, odnosno koalicioni partneri u prethodnom sazivu, on je kazao da će vladu formirati sa dobrim ljudima i da neće da radi sa onima koji svaki dan mogu da mu „zabodu nož u leđa“.
Vučić je kazao da neće da odgovoran za sve građane Srbije i da zbog toga u novu vladu „neće da uvodi svakoga“. URADIO SAM KOLIKO I TITO Vučić je kazao da je Vlada u protekle dve do tri godine uradila onoliko koliko svojevremeno i Josip Broz Tito u bivšoj Jugoslaviji.
On je konstatovao da će jednog dana da kažu da je i Vučić uradio kao Tito, „dok ne dođe neko treći“.

Ostavi poruku