POLICIJA u Vranju pronašla je u sredu po podne, nedaleko od grada u podnožju tvrđave Markovo kale, ugljenisan leš.
Rezultati obdukcije tek bi trebalo da pokažu o kome se radi, ali, kako „Novosti“ saznaju, istraga se kreće u dva pravca.
Sumnja se da je u pitanju žena jer neugljenisani deo stopala zbog veličine ukazuje da je reč o ženi.
S druge strane, postoje i indicije da je u pitanju stariji muškarac čiji je nestanak nedavno prijavljen policiji. – Ono što zasada sigurno znamo, jeste da je leš pronađen po telefonskoj prijavi.
Očekujemo rezultate obdukcionih nalaza na osnovu kojih ćemo nastaviti dalju istragu.
Nužno je najpre identifikovati leš – kaže Dragan Stamenković iz vranjske Policijske uprave.
Leposava Jovčić iz Višeg tužilaštva u Vranju, potvrdila je da je naložena obdukcija, te da će biti najverovatnije izvedene i druge dokazne radnje.
Izvor blizak istrazi potvrdio je, za „Novosti“, da je policija naišla na jeziv prizor na steni ispod srednjovekovnog utvrđenja, do kojeg je put vrlo nepristupačan. – Veći deo tela je izgoreo, samo su ostale lobanja, kosti i delimično tkivo, koje su najverovatnije pokidale životinje.
Leš se nalazio u krugu koji je po svemu sudeći zahvaćen plamenom, licem okrenutim ka steni, a pored tela bili su se tragovi gareži od potpuno izgorele odeće – priča izvor „Novosti“.
On dodaje da je deo desne noge bio odvojen od leša, te da se na osnovu veličine stopala pretpostavlja da je veličina obuće 37 ili 38.
U blizini desne noge nalazilo se i parče đona, najverovatnije od patika za koje se pretpostavlja da su pripadale žrtvi.
Na litici stene na nekih dva metara od leša sa bočne strane stene policija je pronašla i kartonski omot od šibica, a iznad glave leša dvadesetak palidrvaca od šibice – navodi naš izvor.
Prema prvim izveštajima, pretpostavlja se da pronađeni leš nije bio tu duže od 24 sata.
Niko iz istrage u ovom trenutku ne može sa sigurnošću da tvrdi da li je reč o ubistvu, jer se ne isključuje ni mogućnost samozapaljivanja, iako se takvi slučajevi ne pamte u ovom kraju.
Na licu mesta pronađena je šibica, opušci od cigareta i mala flaša od alkoholnog pića.
U blizini mesta gde je pronađen leš pronađeni su i tragovi automobilskih guma, ali ovaj trag nije puno od pomoći policiji.
Vranjanci često dolaze u ovaj kraj koji je prilično zapušten i neosvetljen pa je idealan za ljubavne sastanke. FOKUS NA NESTALE OSOBE POLICIJA čeka rezultate obdukcionih nalaza, ali je zasada istraga usmerena na nestale osobe.
Početkom juna prošle godine policiji je prijavljen nestanak Novice Isainovića zvanog Brus Li, a 18. juna, takođe prošle godine u naselju Gornja čaršija u Vranju, poslednji put je viđena profesorka u penziji Ljubinka Zlatanović (65).
Policiji je 26. aprila ove godine prijavljen i nestanak Petra Pešića (74) iz Vranja.

Ostavi poruku