BEOGRAD – Predsednik Vlade Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je danas da će SNS posle vanrednih parlamentarnih izbora sigurno praviti koaliciju sa Savezom vojvođanskih Mađara (SVM) i da će nova vlada biti brzo formirana. „Sigurno je da ćemo biti sa SVM.
Sve ostalo ćemo da vidimo“, rekao je Vučić novinarima u Inđiji gde je prisustvovao polaganju kamena temeljca za izgradnju novog proizvodnog pogona nemačke fabrike „Automotive comp“.
On je rekao da će SNS u Vojvodini osim sa SVM pokušati da napravi još širu koaliciju, „što je moguće širi front za budućnost Vojvodine“, dodavši da se nada da će naprednjaci za to naći partnera.
Podsetivši da je rok za konstituisanje novog saziva skupštine 30 dana od dana proglašenja konačnih rezultata, a za formiranje vlade tri meseca, Vučić je rekao da se na formiranje vlade neće čekati dugo, najduže 15 dana od konstituisanja parlamenta. „Nećete čekati dugo na formiranje vlade… može da se desi i istog dana kada i bude konstituisana skupština“, rekao je Vučić.
On je rekao da SNS posle izbora ima mandat čist kao suza i da je najvažnija volja naroda, a ne broj mandata.

Ostavi poruku