Naslovna Srbija Vučić sa nemačkim ambasadorom o saradnji

Vučić sa nemačkim ambasadorom o saradnji

0

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić danas je na sastanku sa ambasadorom Nemačke Akselom Ditmanom izjavio je da Srbija ostaje privržena reformama, evropskom putu i regionalnoj saradnji, dok će ekonomski napredak zemlje biti u vrhu prioriteta buduće vlade.

Ditman je čestitao premijeru Vučiću pobedu na parlamentarnim izborima i pozdravio činjenicu što se Vučić nedvosmisleno izjasnio za nastavak evropskog puta Srbije i za regionalno pomirenje, saopštila je Vlada Srbije.

Nemački ambasador je naglasio da je, u interesu Srbije i njene evropske perspektive, neophodan nastavak pokrenutih reformi, pre svega u oblasti ekonomije i vladavine prava.

On je istakao da će Nemačka i ubuduće snažno podržavati put Srbije u Evropsku uniju, kao iskren i pouzdan partner, navodi se u saopštenju.

Srpski premijer i nemački ambasador su istakli da za utvrđivanje konačnog rezultata izbora treba sačekati da RIK prebroji sve glasove i da posmatrači podnesu završne izveštaje.

Vučić je istakao da je zadovoljan što su, tokom njegovog dosadašnjeg mandata, politički odnosi i ekonomska saradnja Srbije i Nemačke značajno unapređeni i izrazio nadu da će se to nastaviti, piše u saopštenju.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version