Naslovna Srbija Viši sud: Za sms prevare osuđeno 18 osoba na kazne od sedam...

Viši sud: Za sms prevare osuđeno 18 osoba na kazne od sedam meseci do 4,5 godina

0

Viši sud u Beogradu osudio je 18 ljudi zbog zlouptreba u igrama na sreću preko telefonskih licitacija na kazne zatvora od sedam meseci do četiri i po godine, saopšteno je danas.

Od okrivljenih, kao i od onih kojima su omogućili sticanje imovinske koristi izvršenjem krivičnog dela, oduzeti su vozila, stanovi i novac, saopštio je taj sud.

Oni su osuđeni u Posebnom odeljenju za organizovani kriminal Višeg suda, u predmetu poznatom kao „sms prevare“, i na novčne kazne od 40.000 do 150.000 dinara.

Osuđeni su Predrag Bećirić, Ognjen Todorović, Marijana Mijanović, Miloš Banduka, Marko Banduka, Miloš Mirić, Darko Dragosavljević, Boško Ivošević, Viktor Vickov, Vladimir Sladić, Miloš Đuran, Nenad Vuković, Bojan Tutunović, Mileta Jakišić, Marko Vukojević, Robert Balaž, Milica Mirić i Vilim Sladić.

Optužnicom, koju je početkom septembra 2010. podiglo Tužilaštvo za organizovani kriminal, oni su se teretili da su 2009. i 2010. godine, suprotno pravilima igara na sreću i upotrebom tehničkih uređaja, ukupno osvojili 130 nagrada na telefonskim licitacijama.

Time su, kako je navedeno u optužnici, prisvojili pet stanova i 125 automobila raznih marki čija vrednost je bila veća od 150 miliona dinara.

Prevaru su izvršili tako što su umrežili personalne računare u funkcionalnu računarsku mrežu i povezali sa više od 200 mobilnih telefonaTo su, kako je navedeno u optužnici, učinili uz pomoć uređaja za povezivanje komunikacija između većeg broja mobilnih telefona i korišćenjem odgovarajućeg softvera.

Organizatori igre na sreću preko telefonske licitacije su bili Državna lutrija Srbije, Radio-televizija Srbije, „Grand auto“ i „Grand licitacija“.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version