SRBIJA čvrsto stoji na putu evrointegracija, ali intenzivno obnavlja i osnažuje stara prijateljstva širom sveta.
Posebno cenimo činjenicu da Indonezija podržava našu teritorijalnu celovitost i suverenitet.
Otpočinjući trodnevnu posetu ovoj zemlji, to je juče poručio predsednik Tomislav Nikolić, koga je u Džakarti dočekao ministar saobraćaja Ignasius Đonan.
Nikolić je izrazio uverenje da će današnji susret sa predsednikom Džokom Vidodom dati dodatni impuls dubokom prijateljstvu dvaju naroda i da će ekonomske i sve druge veze biti dodatno intenzivirane. – U razgovoru sa ministrom Đonanom konstatovano je da prijateljstvo dveju zemalja ima čvrst temelj, još iz perioda Pokreta nesvrstanih i da dva naroda dele ljubav prema miru i slobodi – saopšteno je sa Andrićevog venca.
Govoreći o migrantskoj krizi, Nikolić je rekao da je Evropa na velikom ispitu i da nije jednostavno napraviti dobar balans između omogućavanja slobode kretanja i zaštite zemalja od terorizma i različitih oblika nasilja: – Samo zajedničkim snagama i kroz razumevanje može se rešiti taj problem, koji je i dalje konstantna pretnja državama koje se nalaze na migrantskoj ruti.
Prilikom obilaska Nacionalnog muzeja Indonezije u knjigu utisaka predsednik je upisao: – Verovatno da reči nisu potrebne i ne mogu da opišu osećaj poštovanja prema vašoj istoriji i civilizaciji. BILBORDI Na aerodromu u Džakarti postavljen je bilbord sa slikama srpskog predsednika i njegove supruge i predsednika Indonezije Džoka Vidoda i njegove supruge.

Ostavi poruku