Državni tužilac Rusije Jurij Čajka saopštio je o blokadi stranica na društvenim mrežama preko kojih je „Desni sektor“ pokušao da organizuje masovne nerede u Rusiji.
Pripadnici „Desnog sektora“ pokušali su da organizuju masovne nerede u Rusiji kako bi izvršili državni prevrat, navodi se u izveštaju državnog tužioca Jurija Čajke koji je podneo Savetu Federacije.
Prema podacima ruskog državnog tužilaštva, pristup stranicama društvene mreže „VKontakte“ preko koje su pristalice radikalne organizacije „Desni sektor“ pokušale da organizuju masovne nerede bile su blokirane. „Desni sektor“ je ukrajinsko udruženje radikalnih nacionalističkih organizacija.
U januaru i februaru 2014. godine militanti pokreta su učestvovali u sukobima sa policijom i zauzimanju administrativnih zgrada, a od aprila u gušenju protesta na istoku Ukrajine.
U Rusiji je organizacija proglašena ekstremističkom i nalazi se na spisku zabranjenih organizacija, a protiv bivšeg lidera pokreta Dmitrija Jaroša bio je pokrenut krivični postupak zbog pozivanja na terorističke akcije. (Izvor: sputniknews.com)

Ostavi poruku