MADA rezultati glasanja za novi saziv Skupštine Vojvodine danas nisu bili potpuni, jasno je da su najveći dobitnici tih izbora naprednjaci, a gubitnici demokrate.
U poređenju sa prethodnim izborima pre četiri godine, naprednjaci će, sudeći prema stranačkim procenama, za nekoliko mandata nadmašiti izborni rezultat DS na glasanju 2012. godine.
Demokrate su tada same osvojile 59 od ukupno 120 mandata.
S druge strane, SNS je tada bila najveća opoziciona stranka sa 22 poslanika.
Prema podacima CeSID, SNS je sada u Vojvodini osvojio 44,29 odsto glasova.
Druga po snazi je koalicija SPS-JS (8,45), a treći je SRS (7,68).
Demokrate su sa 7,64 odsto na četvrtoj poziciji.
Stranka Nenada Čanka osvojila je 6,47, a SVM 4,89 procenata.
Cenzus je po podacima CeESID prešao i Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ (5,83).
Pokrajinska izborna komisija za danas je najavila kompletne preliminarne rezultate izbora u Vojvodini, a konačne i zvanične planiraju da saopšte do 28. aprila.
Na izbore u Vojvodini izašlo je oko 56 odsto birača, što je za pet procenata više nego pre četiri godine. – Može se reći da se birači u Vojvodini tradicionalno odgovorno odnose prema izborima – kaže Milorad Gašić iz Pokrajinske izborne komisije. – Moguće je da je kiša podigla izlaznost, jer ljudi po hladnom vremenu nisu mogli da idu u šetnje i na izlete, pa su gledajući TV program prelomili da izađu barem na izbore. NIGDE PRIGOVORA KAKO „Novosti“ saznaju, bez obzira na veliku buku u medijima o „nepravilnostima i nefer izborima“, PIK-u do danas kasno po podne nije stigao nijedan prigovor.

Ostavi poruku