AKTIVISTKINjA Jedinstvene Srbije iz Vranja Dragana Nakić, uhapšena je u nedelju, na dan izbora, nakon što je vranjski SNS javnosti prezentovao audio snimak pokušaja kupovine glasova na jednom biračkom mestu u Vranju.
Mirjana Vukojičić Jović, portparol Osnovnog tužilaštva, kaže za „Novosti“ da je Nakićevoj posle saslušanja određen pritvor do 30 dana: – Osumnjičena je da je počinila krivično delo davanje i primanje mita u vezi sa glasanjem, za šta je zakononski predviđena novčana kazna i kazna do tri godine zatvora.
Na pomenutom snimku čuje se kako ženska osoba za koju se sumnja da je Nakićeva daje upustva muškarcu kako da na biralište unese popunjen listić, a da se vrati prazan, dok se on žali na visinu sume koju dobija za glas, jer mu je najpre obećano 40 evra, pa trideset, a na kraju su ga ubeđivali da „radi“ za 1.500 dinara.
U nedelju prepodne prekinuto je glasanje na biračkom mestu 24 u školi „Dositej Obradović“, jer je jedna osoba unela popunjeni listić, na kome je bila zaokružena Jedinstvena Srbija, ali još nije objavljeno da li su ova dva slučaja povezana.
Posle zatvaranja izbornog mesta, Jedinstvena Srbija se oglasila saopštenjem u kom se tvrdi da ni na koji način nisu učestvovali u pomenutom incidentu.
Dragana Nakić je zaposlena u filijali Nacionalne službe za zapošljavanje u Vranju.

Ostavi poruku